Kiest ze voor een uitgebreid of on the go ontbijt? Wil ze zekerheid of vrijheid in het leven? Tussen verschillende coachsessies, online trainingen en opnames van nieuwe podcastafleveringen schotelen we Nies Cools enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Met drie kleine kinderen kan je eigenlijk niet anders dan beide zijn! (lacht) Als ik mijn natuurlijke flow zou volgen, zou ik eerder voormiddagmens zeggen. ‘s Morgens wil ik rustig op gang komen. Ik vind het daarom heerlijk dat mijn man nu ook in de zaak zit zodat wij ons in de ochtend niet echt hoeven te haasten. Behalve als we de kinderen op tijd naar school willen brengen natuurlijk.

Thee of koffie? 

Als je een koffiedrinker bent en bij ons op bezoek komt, dan ben je er letterlijk aan voor de moeite. Ik vind koffie niet lekker. Thee, dat wel! In ons huis hebben tegenwoordig we een kokendwaterkraan, wat een uitvinding! Sindsdien drinken we hier heel wat theetjes. (lacht) Mijn favoriete thee op dit moment? Marokkaanse muntthee!

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Vaak ‘ontbijt’ ik pas rond tien à elf uur, dat is het moment waarop ik meestal honger krijg. En eerlijk, mijn ontbijt is zeker niet uitgebreid want ik zit dan in mijn flow. Meestal eet ik on the go en bezondig ik me al eens aan een Dinosaurus-koek als ontbijt. Whoops!

SocializedNies_Bossy_
© AN EPIC VIEW

“Er is zoveel meer dan lange werkdagen en het ‘druk druk’ te hebben.”

– Nies

Pyjama of stijlvolle outfit?

Hier komt meteen een bekentenis: ik kan écht een hele dag in mijn pyjama wandelen. I love it! (lacht) Het duurt vaak uren vooraleer ik mijn kleren aantrek. Eens buiten, heb ik bijna altijd een jurk aan. Ik denk ik dat de meeste mensen mij daardoor alleszins wel als stijlvol zien.

Structuur of chaos?

Ik leef voor chaos. Ik ben chaos. Ik ga goed op chaos. Dat is wellicht erg irritant voor de mensen uit mijn team, man of de onthaalmoeder van mijn kinderen. Bij deze: sorry allemaal. Soms lijkt het wel wel: hoe meer chaos, hoe beter ik functioneer. Nu, dat is ook niet helemaal waar maar ik deed grote lanceringen met een baby van tien weken oud. Die lanceringen waren écht tussen de soep en de patatten of zeg maar tussen de voedingen en de pampers. (lacht) Geef me zeeën van tijd en structuur en ik zou me al snel vervelen, denk ik.

To do or not to do list?

Om in die chaos toch een beetje te weten waarmee ik bezig ben, gebruik ik een to-dolijst in Trello. Sinds ik die app gebruik en dus niet meer overal nietszeggende papiertjes laat slingeren, gaat het iets beter met mijn ongeorganiseerde hoofd. Daarnaast hou ik in Trello checklists bij op een handige manier. Zo gebeurt het wel eens dat ik ‘s avonds in bed nog snel wat aanvullingen doe om mijn hoofd meer rust te gunnen.

Zekerheid of vrijheid?

Wie mij kent, zal niet schrikken van mijn antwoord: vrijheid. Ik heb de laatste jaren mogen ontdekken dat zekerheid vaak een soort gouden kooi is waarin je dénkt dat het beter is. Een zekere valse veiligheid. Je houdt jezelf klein en maakt jezelf wijs dat je niet te klagen hebt. Sinds ik volledig voor mijn vrijheid heb gekozen, zowel voor mijn bedrijf als gezin, geniet ik veel harder van het leven. Er is zoveel meer dan lange werkdagen en het ‘druk druk’ te hebben.

 

Benieuwd naar het doen en laten van Nies? Volg haar op Instagram.

Beeld: An Epic View