Kiest ze voor een uitgebreid of eentje ‘on the go’? Wil ze zekerheid of vrijheid in het leven? We schotelen haarstyliste, visagiste en beautyredacteur Sanne De Lee enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Een paar jaar geleden zou ik zeker nachtraaf geantwoord hebben maar intussen is mijn voorkeur meer verschoven naar de ochtend. Ik merk dat vaste uren om te gaan slapen en op te staan me goed doen. Dat moet ook wel: als ik op pad ga om een bruid klaar te maken, moet ik soms al om zes uur ‘s morgens ter plaatse zijn. Op andere dagen mag de ochtend wat trager verlopen. Ik ben niet zo’n spring-uit-bed-en-start-de-dagpersoon. Ik zet mijn wekker liever een halfuur vroeger om rustig wakker te worden en de krant door te nemen in bed. Daarna ga ik graag even naar buiten. Al is het om een brood te halen of om snel naar de winkel te lopen. Of om te gaan joggen. Niets is zaliger dan meteen in mijn sportoutfit de deur uit te gaan.

Thee of koffie?

Zonder enige twijfel: koffie! Een paar jaar geleden kocht ik zo’n volautomatisch espressoapparaat met bonen en dat vind ik nog steeds één van mijn beste aankopen ooit. Mijn man is ook zelfstandig, dus we brengen de ochtenden vaak samen door. Ons kleine ritueel is om na het ontwaken koffie voor elkaar te zetten. Hij maakt de beste cappuccino’s ooit! (lacht)

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Dat hangt er van af hoe mijn dag eruit ziet. Mijn dagen zien er altijd anders uit. De ene dag vind je mij in mijn studio, de andere op de redactie als beautyredacteur. Werk ik een dagje thuis, dan neem ik rustig de tijd om te ontbijten terwijl ik mails beantwoord. Moet ik naar een shoot of naar de redactie, dan eet ik onderweg of ter plaatse. Mijn ontbijt is al jarenlang hetzelfde: plantaardige yoghurt met vers fruit en zelfgemaakte granola. Ik kieper daarvoor gewone muesli in een kom en meng die met veel kaneel, gemberpoeder en kardemom, en een paar lepels honing met gesmolten kokosolie. Kwartiertje afbakken in de oven en klaar! 

Pyjama of stijlvolle outfit?

Doe mij maar een stijlvolle outfit. Als ik in pyjama blijf zitten, heb ik het gevoel dat de dag niet echt begonnen is. In een leuke outfit voel ik me gewoonweg beter en ben ik productiever, ook als ik thuiswerk.

Structuur of chaos?

Ik zweef ergens tussenin, denk ik… Mij zal je nooit te vroeg, maar eerder een paar minuten te laat zien, omdat ik vergeet om de files te checken. (lacht) Ik neem soms zonder nadenken te veel opdrachten aan waardoor mijn agenda te hectisch wordt. Mijn grote redding? Ik ben gelukkig heel sterk in planning en organisatie. Tijdens een make-upopdracht is dat sowieso van groot belang. Ik hou mijn werkstation altijd overzichtelijk en check regelmatig de klok om te zien of ik nog op schema zit. Ook in de omgang met klanten vind ik structuur belangrijk. Ik maak voor elke bruid een duidelijke planning op en geef tips over hoe ze hun huid en haar kunnen voorbereiden voor de grote dag. Dat momentje ’s ochtends is voor veel bruiden meestal pure ontspanning. Ik zie bruiden en ook andere klanten vaak zichtbaar tot rust komen in mijn make-upstoel. Dat is voor mij het grootste compliment!

To do or not to do list?

Hier zweef ik weer tussen structuur en chaos, vrees ik. Ik hou grote deadlines bij in mijn Outlook-agenda. Verder zitten alle andere taken gewoon in mijn hoofd.

Zekerheid of vrijheid?

Vrijheid, natuurlijk. Ik werk al tien jaar als zelfstandige en dat voelt nog elke dag als een cadeautje. Ik werk eigenlijk zelden hele lange dagen en merk dat ik productiever ben als ik in korte, gefocuste blokken werk. Tussen het werken door maak ik veel tijd voor beweging. Mijn favoriete pauze: wandelen met het hondje van mijn ouders die midden in het groen wonen.

Meer Sanne? Volg haar via Instagram.

Beeld: Tjorven Boucher