Kies jij ‘s morgens voor een pyjama of stijlvolle outfit? Water of koffie? Structuur of choas? Wij gingen met onze ochtenddilemma’s langs bij Sarah Neyrinck. Een juriste die, net voor corona, de switch maakte naar eventzangeres.

Ochtendmens of nachtraaf?

Ik hou ervan om ’s ochtends meteen van start te gaan, maar dan moet ik eerst op tijd mijn bed uitraken. (lacht) Ik ben op dat moment het productiefst, dus maak daar graag gebruik van. In de ideale wereld sta ik vroeg op, doe ik ’s middags een powernap en werk ik ’s avonds lang door. In de realiteit slaap ik te lang en heb ik nog veel werk aan mijn ochtendroutine. Wat me helpt om op te staan is gaan sporten met mijn personal trainer Laura Verheyen om de dag goed te starten!

Water of koffie?

Het allereerste wat ik ’s ochtends doe is een groot glas water drinken. Ik hou enorm van koffie in de ochtend en liefst drink ik er twee per dag, gewoon zwart. Jammer genoeg verdraagt mijn lichaam niet veel koffie en blijft het tegenwoordig bij een wekelijkse koffie waar ik extra hard naar uitkijk.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Sinds enkele maanden ontbijt ik elke ochtend met zelfgemaakte pindakaasgranola volgens een recept van Ellen van Kokerellen. Zalig lekker! Met yoghurt of kokosyoghurt erbij kom ik daar echt de voormiddag mee door. Veel tijd neem ik daar niet voor, want het moet vooruit gaan. Meestal eet ik mijn ontbijt met mijn planning of laptop erbij of ik neem het mee voor onderweg.

Pyjama of stijlvolle outfit?

Absoluut pyjama! Wanneer ik het huis niet uit moet, gebeurt het zeker dat ik mijn pyjama, of elk ander comfy kledingstuk dat ik als eerste zie liggen, de hele dag draag. Hoewel ik wel merk dat ik me beter voel én beter werk in een stijlvolle outfit.

Structuur of chaos?

Sowieso beide. Het is vaak chaos in mijn hoofd, maar dat helpt mij om met een stipte planning en structuur efficiënt te werken. Ik heb dat overzicht nodig om ergens aan te beginnen of niet te blijven hangen. Gelukkig hou ik van plannen,  tegelijk ben ik een echte sloddervos. Het geeft me meer voldoening om af en toe een berg kleren en rommel op te ruimen dan het heel de tijd netjes te houden. (lacht)

To do or not to do list?

To-dolijst! Ik schrijf echt alles op een lijstje of in mijn agenda. Alleen zo heb ik het gevoel dat ik er niet meer aan hoef te denken.

Zekerheid of vrijheid?

In maart 2020 beëindigde ik mijn vaste job. Wat een speelveld had kunnen worden van enkele maanden om te bekijken of ik fulltime als creatief ondernemer aan de slag wilde gaan, werd een lege muziekagenda. Sindsdien geef ik de zekerheid niet graag meer af. Ik werk nog steeds halftijds als financieel consultant. Fulltime muzikant ga ik waarschijnlijk nooit meer worden. Maar op deze manier heb ik wel de afwisseling die ik leuk vind en kan ik zelf zoeken naar het ideale evenwicht. Dat blijft een uitdaging!

Benieuwd om Sarah en haar muziek beter te leren kennen? Volg haar op Instagram. Of volg Sarah haar project met naaipatronen en stoffen: Clo Concept

Beeld Joyce Vrysen Photography