Kiest ze voor structuur of chaos? En welke tip geeft ze je om de dag goed te beginnen? Founder van Odyskin Stéphanie Brassinne inspireert je met haar ochtenddilemma’s.

Ochtendmens of nachtraaf?

Ik zou het zeer leuk vinden mocht ik mijn dag kunnen beginnen rond 6.00 uur. In mijn eentje een kopje thee drinken en tijd nemen om te reflecteren of mediteren lijken me heerlijk. Maar laat ons eerlijk zijn, dat is niet het geval. (lacht)  Ik sta op om 7.00 uur en overloop mijn plannen voor de hele dag. Daarna besteed ik graag tijd met mijn kinderen. Qualitytime met hen geeft me genoeg energie voor de rest van de dag. 

Thee of koffie?

Zonder twijfel thee! Ik heb altijd veel energie. Ik denk dat koffie voor mij too much zou zijn. Thee kan je volgens mij gewoon de hele dag door drinken: in de ochtend, na het eten en ‘s avonds. Mijn favoriete thee? Daar moet ik niet lang over twijfelen: verse muntthee!

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Dat is afhankelijk wanneer je me die vraag stelt. Tijdens de week is het vaak een ontbijtje on the go. Dan ben ik meer bezig met de kinderen klaar te maken voor een schooldag. Het liefst ontbijt ik gezond, ook tijdens de week. Maar eerlijk, soms is dat gewoon een banaan of sapje on the go. Tijdens het weekend maak ik het goed met een uitgebreid ontbijt met eitjes en avocado. Daar kan ik zo van genieten! 
Odyskin_Bossy
“Misschien groeit je bedrijf iets minder snel als je ook mama bent maar who cares? Ouder én ondernemer zijn, brengt ook voordelen met zich mee.” 
– Stéphanie 

Structuur of chaos?

Sowieso structuur. Structuur geeft me het gevoel dat ik alles onder controle heb. Samen met mijn man heb ik drie kinderen, daarbovenop hebben we allebei nog een start-up. Een georganiseerde levensstijl is voor ons gezin een must. Zonder structuur zou ik echt verloren lopen. Vaak krijg ik de vraag of ik mijn business niet op een ander moment zou hebben willen opgericht. Ik snap die vraag wel want onze drie kinderen zijn nog jong, mijn oudste kind is nog geen vijf jaar. Inderdaad, ik zou alle tijd van de wereld gehad hebben mocht ik tien jaar geleden gekozen hebben voor het ondernemersleven. Toch zou ik het niet anders willen. Mijn kinderen geven me energie. Ik wil voor hen een voorbeeld zijn en tonen dat je ondernemer én ouder kan zijn. Misschien groeit je bedrijf iets minder snel als je ook mama bent maar who cares? Ouder én ondernemer zijn, brengt ook voordelen met zich mee. 

To do or not to do list?

To do list of course. (lacht). Met mijn team heb ik op maandag een teammeeting waarin we elkaars to-dolijst overlopen. We plannen die meeting in om 10 uur. Zo heeft iedereen voldoende tijd om te genieten van een kopje thee of koffie in de ochtend voor we samenzitten. Met een duidelijke planning weet iedereen van het team wat ze wanneer moeten doen. Zeker bij een start-up is een to-dolijst onderhevig aan veel veranderingen. Toch is het altijd goed om een basis te hebben, niet? (lacht) Komen er taken in mij op wanneer ik onderweg ben? Dan stuur ik een mailtje naar mezelf met als onderwerpregel ‘to do list’. Zo is die to do uit mijn hoofd en weet ik dat ik het zal bekijken wanneer ik terug op kantoor ben. 

Zekerheid of vrijheid?

Moeilijke vraag! Je zou denken dat ik voor zekerheid zou kiezen, omdat ik al heb aangegeven dat ik van structuur en to-dolijstjes hou. Zekerheid past beter bij mijn persoonlijkheid, maar toch kies ik voor vrijheid! Dat is net wat ik zo leuk vind aan ondernemen. Je kan zelf kiezen wanneer je wat wil doen en je kan je eigen prioriteiten bepalen. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Als ik zekerheid echt zo essentieel vond, dan was ik nog altijd werknemer. Ik vind vrijheid belangrijker en leer dat ook aan mijn kinderen. Ik wil dat ze volop van hun vrijheid genieten.

Mijn tip om de dag goed te starten

Nog voor de kinderen wakker worden, spring ik eerst in de douche voor mijn vijf minuten me-time. Daarna begin ik met mijn skincare routine. Mijn natuurlijke zonnecrème met SPF30 kan daarbij niet ontbreken. Het idee van een eigen zonnecrème kwam eigenlijk heel toevallig in mij op. Tijdens de eerste reis met ons oudste kindje viel het mijn man en ik op hoe weinig SPF’s aan onze verwachtingen voldeden. De zonnecrèmes waren vaak te dik qua structuur of te wit. We dachten meteen: dat kan beter. Ik wilde een zonnecrème op de markt brengen met een natuurlijke formule. Daarnaast zijn de producten van mijn merk Odyskin gecertificeerd en milieuvriendelijker dan andere alternatieven. Het duurde ongeveer drie jaar vooraleer het eerste product op de markt kwam. Sindsdien is mijn leven als ondernemer al een rollercoaster geweest en zijn de producten te koop in maar liefst twaalf landen. 

Meer Stéphanie? Volg Odyskin via Instagram

Beeld: Jehanne Hupin