Kiest ze voor structuur of chaos? En welke tip geeft ze je om de dag goed te beginnen? Stephanie Knoors, Chief Marketing Officer van Hashtag Workmode bijt dit jaar de spits af en inspireert je met haar ochtenddilemma’s.

Ochtendmens of nachtraaf?

Beide, waarbij ik heel bewuste keuzes maak. Qua werk ben ik 100% een ochtendmens en start ik het liefst vroeg op kantoor. Ik vind het fijn al een deel van mijn werk te hebben verzet voordat mijn collega’s op kantoor zijn. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik de controle over mijn dag kan houden. Vanaf het moment dat mijn team en klanten van de agency aan het werk zijn, werk ik toch voor een deel reactief, simpelweg doordat je veel vragen moet beantwoorden. In het weekend ben ik team nachtraaf. Op vrijdag en zaterdag zijn mijn vriend en ik in cafés en restaurants te vinden. Daardoor lig ik vaak later in mijn bed. (lacht) Zondag is heilig. Dan plan ik geen afspraken in en kies voor ik Netflix en rust zodat ik maandag weer fris aan de week kan beginnen.

Thee of koffie?

Absoluut koffie! Daar moet mijn team altijd om lachen. Als ze een rondvraag doen voor koffie, zeg ik eigenlijk nooit nee. Ik weet dat het niet goed is, maar ik vind het oprecht lekker.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Ontbijtje on the go. Omdat ik graag vroeg op kantoor wil zitten, neem ik vaak iets mee dat ik op kantoor kan eten: kwark en een groene shake. Zo begin ik mijn dag tenminste een beetje goed. Dankjewel aan mijn trainer voor de tip!  
stephanie knoors_Bossy
© DENYZA TULUM
“Ik start de dag altijd met een kopje koffie in bed, hoe druk mijn dag ook zal zijn. Regelmaat geeft houvast in een druk en dynamisch leven.”
– Stephanie

Structuur of chaos?

Structuur! Er gebeurt zoveel binnen Workmode zoals ons event The Self-Made Summit en de groei van de Agency dat ik 100% structuur nodig heb. 

To do or not to do list?

To do list, anders hou ik mijn werk niet vol. Ik maak altijd lijstjes die ik moet afwerken, al komt er onderaan steeds meer bij. Daarnaast hebben we met ons bedrijf Redbooth, een tool waarin alle teamleden werken zodat we het overzicht kunnen bewaren. Dat scheelt veel headspace die je weer voor andere projecten en opdrachten kan inzetten.

Zekerheid of vrijheid?

Vrijheid want dat vind ik het voordeel van ondernemen. Ik kan zelf kiezen waaraan ik werk, heb invloed op de klanten waar we voor werken en beslis welke vrouwen er op het podium van de Summit komen. Maar ik kan eveneens bepalen of ik thuis, op kantoor of op nog een andere locatie werk. Ik vind die verschillende mogelijkheden echt fijn. Al zou ik soms nog meer gebruik willen maken van de vrijheid die het ondernemen geeft. Toch is een beetje zekerheid realiseren overigens slim. Dat kan door bijvoorbeeld naar onze cashflow te kijken zodat ik voor een langere periode meer inzicht heb in wat er binnenkomt en buitengaat. Daarnaast helpt het ook om meer langdurige samenwerkingen na te streven.

Mijn tip om de dag goed te starten

Ik sta liever iets eerder op, zodat ik vanuit rust aan de slag kan gaan. Bovendien hou ik altijd rekening met mogelijke vertragingen als ik met de trein moet omdat ik de dag niet wil starten met stress. Anders draag ik die rush de hele dag met me mee. Extra tip: creëer voor jezelf een bepaalde ochtendroutine. Ik start de dag altijd met een kopje koffie in bed, hoe druk mijn dag ook zal zijn. Regelmaat geeft houvast in een druk en dynamisch leven.

Meer Stephanie? Volg haar via Instagram.

Beeld: Denyza Tulum