Is ze een ochtendmens of nachtraaf? Gaat ze voor structuur of chaos? Tessa van Meerten is founder van Foodprepper en krijgt van ons enkele ochtenddilemma’s voorgeschoteld.

Ochtendmens of nachtraaf?

Ik zou zeggen ochtendmens en dat zeker tijdens de werkweek. Maar eigenlijk vind ik mezelf meer een dagmens. Mijn natuurlijke energiepeil volgt het zonlicht. Daarom kom ik niet graag naar buiten wanneer het donker is. De enige uitzondering op die regel geldt in het weekend: dan kan alles!

Thee of koffie?

Sowieso koffie. Het liefst drink ik mijn koffie zwart zonder poespas: niet te straf en niet te slap. Het is mijn kleine gelukske van elke dag. Ik drink twee bakkies troost in de ochtend en eentje in de namiddag of avond. Tegen thee zeg ik niet helemaal nee want tijdens een donkere winteravond in de zetel kan een kruidenthee me wel eens smaken.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Ik maak elke dag tijd voor mijn ontbijt! Dat doe ik al van kleins af aan. Ik sta er met veel plezier vijftien minuten vroeger voor op. Het is mijn me-timemomentje om mijn motortje rustig op te starten. Ik beslis ook de avond vooraf al wat ik ga eten, zodat ik daar niet meer over hoef na te denken. Vanaf dan kijk ik alvast uit naar mijn ontbijt. 

Structuur of chaos?

Structuur in mijn eigen chaos, kan dat? (lacht) Ik hou van een zekere structuur omdat die houvast uiteraard nodig is. Ik kan bijvoorbeeld zeer gestructureerd en gefocust werken om een project from scratch tot een acht op tien uit te werken. Maar dan is het goed geweest en verval ik graag terug in mijn slordige zelve. Ik heb mijn dagelijkse dosis freestylen nodig. Zo kom ik vaak op de beste ideeën. 

To do or not to do list?

Voor de langetermijnprojecten van Foodprepper kies ik gegarandeerd voor to-dolijsten. Het liefst werk ik dan met fancy action lists die netjes zijn ingedeeld met iedereen die er belang bij heeft. Iemand zei me ooit: “Je hoofd is om te denken, papier is om te onthouden.” Daar ben ik rotsvast van overtuigd want headspace is essentieel. Voor mijn privéleven ben ik eerder team not to do list’. Ik heb lijstjes in mijn smartphone, notitieboekjes, mailbox en op rondslingerende post-its. Er zijn dus wel degelijk lijstjes omdat ze me structuur geven om mijn dag te starten. Ik zie ze als een vertrekpunt want tegen de middag ben ik ze meestal kwijt. (lacht) Eerlijk, ik heb dan ook geen behoefte om ze te zoeken of af te vinken. Structuur in mijn eigen chaos is dus écht een ding. 

Zekerheid of vrijheid?

Toen ik in loondienst werkte, had ik zowel zekerheid als vrijheid. Iets wat volgens mij een fantastische combinatie is. In mijn eerste twee jaar als ondernemer had ik geen van beiden. Ik voelde mij een slaaf van mijn zaak. Ondertussen heb ik samen met mijn team van Foodprepper alles zo kunnen structureren dat ik opnieuw zowel vrijheid als structuur ervaar. The best of both worlds! 

Jouw tip om de dag goed te starten 

Maak tijd voor je ontbijt. Zo kan je ervoor kiezen om op voorhand te beslissen wat je ‘s morgens zal eten. Ik merk dat die gewoonte veel stress wegneemt én dat ik verlang naar wat ik in de ochtend zal eten. Warm rustig op met een voedzaam ontbijt en eventueel een kopje koffie. Laat de waan van de dag pas later beginnen.

Meer Tessa en Foodprepper? Volg haar via Instagram.

Beeld: Jazzy Photography