Kiezen ze voor een uitgebreid of eentje ‘on the go’? Tonnen chaos of kilo’s structuur? We schotelen het vrolijke duo Caroline Selderslag en Britt Van Hullebusch van feestwinkel Villa Popcorn enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Caroline: We zijn beiden ochtendmensen. Niets leuker dan met volle moed en goesting aan de dag te beginnen en spannend af te wachten wat de dag ons zal brengen. Een jaar geleden zijn we met Villa Popcorn begonnen en sindsdien hebben we werkelijk geen minuut stilgezeten. Er zijn zoveel ideetjes, mogelijkheden, toekomstplannen…

Thee of koffie?

Caroline: Coffee please (lacht)

Britt: Geef mij maar een heerlijk kopje melk en een glas water.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Britt: Ik ga voor bokes met choco, elke dag opnieuw. ’s Morgens, voor ik ontbijt, durf ik wel eens denken: en nu ga ik eens wat anders eten. Maar dan ga ik naar de ontbijttafel en meteen naar de lekkere pot choco. (lacht) 

Caroline: Thuis ontbijten we niet uitgebreid, maar ‘s avonds aperitieven doen we wel graag! Voor mij is op dit moment een potje yoghurt met wat fruit in de ochtend voldoende.

Villa Popcorn
© FRANCES TRIAU PHOTOGRAPHY

“De voldoening wanneer een project slaagt, is geweldig.”

– Caroline

Pyjama of stijlvolle outfit?

Brit: Ik voel me beter en alles gaat vlotter als ik in een stijlvolle outfit werk. Vraag me niet waarom! (lacht) Ik vind het sowieso tof om me leuk te kleden wanneer we in onze feestwinkel staan. Je weet nooit wie er in de winkel binnenstapt!

Caroline: Ik kies voor mijn comfy pyjama. Uiteraard vind ik een stijlvolle outfit heel fijn maar ik merk dat ik steeds teruggrijp naar mijn comfortabele broek en trui.

Structuur of chaos?

Britt: Mag ik iets tussenin kiezen? Als je net zoals wij zo snel groeit, kom je uit een eerder chaotische fase. Na onze webshop volgde al snel een feestwinkel met daarbij nog een creatieve ontmoetingsplaats voor kinderen met leuke activiteiten. Het zijn allemaal mijlpalen waar we trots op zijn!

Caroline: Ik hou totaal niet van chaos en last minutes. Planning en afspraken die gerespecteerd worden, dat waardeer ik enorm. Wanneer zaken in orde zijn kan ik meer loslaten en naar een volgende opdracht gaan. Ik merk dat teveel chaos en opeengestapelde to do’s vaak gepaard gaan met kopzorgen.

To do or not to do list?

Britt: Ik maak soms zoveel Excelsheets met plannen en to-dolijsten dat ik na een tijd niet meer weet hoe het document heet. (lacht) Een idee kan zoveel kanten uitgaan tot we definitief beslissen. Maar zelfs dan kan het gebeuren dat we de dag nadien de plannen opnieuw veranderen. Eens alles op punt staat, gaan we er volledig voor!

Caroline: Het zou ideaal zijn om alle taakjes die voortvloeien uit meetings of calls onmiddellijk uit te voeren zodat er geen to-dolijstjes gemaakt moeten worden. Maar ik heb dat idee moeten opgeven omdat we dikwijls met zoveel dingen tegelijk bezig zijn.

Zekerheid of vrijheid?

Britt: Douze points voor vrijheid! Vrijheid geeft me zoveel meer energie. Als ik voor een baas werk, dan blokkeer ik. Ik vind het takenpakket niet spannend genoeg, waardoor ik energie verlies. Dat is anders met Villa Popcorn, onze zaak geeft me zoveel goesting omdat we zelf de touwtjes in handen hebben.

Caroline: Ik ben iemand die heel lang naar vrijheid heeft gezocht. Ondertussen is het duidelijk dat ik geen leidinggevende wil maar zelf baas wil zijn. Werken voor jezelf, voor je zaak die je zo hard wil laten groeien geeft veel meer energie. De voldoening wanneer een project slaagt is dan ook geweldig. We hebben nog zoveel plannen voor Villa Popcorn.

Meer Caroline en Britt? Volg Villa Popcorn via Instagram.

Beeld: Frances Triau Photography