Yasmine Marchal ken je misschien al als Tartes Yaya, van de gelijknamige bakblog waar ze wekelijks ongewoon lekkere zoete recepten deelt. Ongewoon, want haar zoontje heeft diabetes type 1 waardoor hij ongewoon zoete koekjes nodig heeft. Ongewoon, want ze balanceert koolhydraten, suikers en vetten als geen ander. Ongewoon, want de dingen die uit haar oven komen zijn gewoonweg ongewoon lekker! Wij schotelden haar onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Absoluut een ochtendmens! Laat opstaan voelt als een halve dag ‘verliezen’. De ochtendstond heeft goud in de mond neem ik graag letterlijk.. De wereld die ontwaakt, de zon die opkomt,… Heerlijk! Al voel ik me sinds de diagnose van diabetes type 1 bij mijn zoontje vaak wel een nachtraaf, aangezien we bijna elke nacht eruit moeten door zijn suikerwaardes. Gelukkig ben ik een goeie slaper en val ik snel weer in slaap. 

Water of koffie?

Ik begin mijn dag heel graag met koffie. Dat is dan meestal maar een halve tas, of beter een volle tas die ik maar half opdrink. Ik heb de irritante gewoonte om mijn koffie nooit op te drinken, geen idee waarom eigenlijk, het lukt me écht niet! (lacht) En niet gewoon een bodempje laten staan, maar echt de helft, ja food waste. I know! Maar het is sterker dan mezelf. Door de dag drink ik enkel nog water (en thee). 

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Zonder enige twijfel een uitgebreid ontbijt! Ik sla nog liever een lunch of avondmaal over dan mijn ontbijt. Geef mij maar een heerlijke brunch in plaats van een fancy diner. Het is niet voor niets dat er een heel hoofdstuk ontbijtrecepten in mijn boek ‘Ongewoon zoet’ staat. Een lekker pistoleetje en een croissant op zondag, dat maakt het weekend toch helemaal af?

Pyjama of stijlvolle outfit?

Doe mij maar een stijlvolle outfit. Ik voel me pas fris na een douche en échte kleren. Zonder zou ik mijn dag niet goed kunnen inzetten. 

Structuur of chaos?

Structuur structuur en nog eens structuur. (lacht) Van chaos word ik inefficiënt, en laat dat nu hetgeen zijn dat ik niet leuk vind aan mezelf. Naast mijn blog en boek, die eigenlijk gewoon een uit de hand gelopen hobby zijn, verdien ik mijn centjes als project manager. Een chaotische projectmanager? Dat zou alleen maar problemen opleveren! (lacht)

To do or not to do list?

To-dolijstjes, dat hoort bij de structuur in mijn hoofd. Op mijn werk heb ik to-dolijstjes maar ook voor mijn privé to do’s gebruik ik een app. Ik heb echt nood aan structuur om goed te kunnen functioneren. 

Zekerheid of vrijheid?

Vrijheid in de zekerheid, is dat ook een keuze? (lacht) Sinds anderhalf werk ik als freelancer net omdat ik ook wel op zoek was naar meer ‘vrijheid’. Die keuze nam ik ook deels met het boek in het achterhoofd en de randactiviteiten van mijn blog. Met twee kleine kinderen, heb je ook wel nood aan wat zekerheid vind ik persoonlijk. 

Yasmine haar boek ‘Ongewoon zoet’ kan je hier kopen. Zin om een exemplaar te winnen? Doe mee met onze winactie door het artikel te delen op Instagram en @wearebossy te taggen.

 

Beeld: Dorothee Dubois