Anno 2019 leven we met onze smartphone in de hand. Toch kan het deugd doen om af en toe eens te ontprikkelen en een dag of twee offline te gaan. Of maak er meteen een detoxweekend van en je komt als herboren terug thuis. Dit zijn onze favoriete plekjes!

1/ Nutchel – Maaseik (BE)

Je zag ze waarschijnlijk al voorbijkomen op Instagram: de cosy cabins van Nutchel. De houten huisjes gaan perfect op in de omliggende natuur en vormen de ideale uitvalsbasis om een versnelling lager te schakelen. Openhaard aan (nu ja, als we onder die dertig graden gaan misschien), boekje (of Bossy magazine) erbij en detoxen maar!

Vergeet voor je vertrekt je out of office niet in te stellen en laat ook op social media gerust weten dat je een aantal dagen offline gaat.

2/ Strandweelde – Nieuwvliet (NL)

De mooiste strandhuisjes van Zeeland hebben hun naam niet gestolen. Bij Strandweelde word je wakker met zicht op zee, maak je een lange wandeling en plof je vervolgens neer op het terras van een gezellige strandbar. Er zijn slechtere plekken om te detoxen, niet?

3/ L’appartement Jackie – Antwerpen (BE)

Een digitale detox enkel mogelijk in de natuur? Nee hoor. Dankzij het minimalistische interieur met bohemian toets is L’appartement Jackie een oase van rust middenin de stad. Dorien ging er een tijdje geleden heen en kwam met opgeladen batterijen terug thuis.

Geen smartphone, betekent ook geen wekker. Wil je liever niet tot 's middags in je bed liggen? Neem dan een analoge wekker mee.

4/ Slow Cabins – Surprise (BENELUX)

Voor wie houdt van verrassingen zijn er de Slow Cabins. Deze eco cabins vind je op geheime locaties doorheen de Benelux. Alle huisjes werden gebouwd met duurzame materialen en zijn volledig zelfvoorzienend. Laat je FOMO even voor wat hij is en ga helemaal terug naar de natuur. Kampvuur inbegrepen!

5/ Campingraft – Dilsen-Stokkem (BE)

De echte avonturiers onder ons slapen op het water. Op de Oude-Maas middenin het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd dobberen de kampeervlotten van Campingraft. Zodra je jouw vlot met de kano hebt bereikt, ben je even helemaal weg van alle drukte. Smartphone op vliegtuigmodus en genieten maar!

Hield jij ooit al eens een digitale detox? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Amos G via Unsplash

Probeer ook na je digitale detox bewuster met je smartphone om te gaan. Voorzie scherm vrije ruimtes en schakel onnodige meldingen uit.