Je zaak runnen op een exotische plek: utopie of werkelijkheid? Bossy spreekt met Laurence Uvin, oprichter BORA Coworking, founder van coachingbedrijf CEO Lifestyle én digital nomad. Hoe vindt ze evenwicht tussen work, life en balance? Je ontdekt het hier. 

WORK

Voor de reis

Ik boekte mijn ticket naar Mexico met de intentie dat ik mijn eigen beste vriendin wilde worden. Waar ik ook was, ik wilde mezelf een dikke knuffel kunnen geven als het eens minder goed ging. Daarnaast wilde ik ook creatiever zijn, mijn dromen waarmaken, prachtige locaties bezoeken en anderen inspireren. Met deze reis wilde ik ook aantonen dat je perfect je business kan runnen aan de andere kant van de wereld.

Tijdens de reis

Fill your cup first!’ Ik geloof enorm in dit principe. Volgens mij kan je meer delen met anderen als je eerst je eigen wensen, noden of doelen aandacht geeft. Geloof het of niet, maar ik ben zelfs verrast dat ik zo vlot mijn doelen kan behalen in Mexico. Maar goed, ik heb lang naar deze reis toegewerkt. Zo heb ik samen met mijn team van BORA Coworking een aantal testperiodes gehad terwijl ik voor een korte periode op workation ging. Blijven onze klanten tevreden, ook wanneer ik als CEO afwezig ben? Zijn alle taken duidelijk voor mijn team? Dankzij de verschillende tests waren ze voorbereid op wat komen zou. Bovendien netwerk ik hier op events én op Instagram. Dat laatste kanaal blijft voor mij een belangrijke tool om contact met huidige én potentiële klanten te onderhouden.
Elke ochtend schrijf ik neer op welke drie persoonlijke en professionele doelen ik me zal focussen. Welke doelen zou jij vandaag neerschrijven?
Laurence_Bossy_digitalnomad

“Je moet niet alles op een rijtje hebben om te doen waar je nu naar verlangt.”

– Laurence

LIFE

Voor de reis

Toen ik het vliegtuig opstapte, was dat met gemengde gevoelens. Hoewel ik me deze reis gevisualiseerd had en aan alles voelde dat het de perfecte timing was, twijfelde ik. Het was niet de eerste keer dat ik een one way ticket kocht. Tijdens een vorige reis maakte ik een serieuze transformatie mee en veranderde ik van een party animal naar een vegan yogi. Een enorme switch die een shock was voor mijn vrienden én voor mezelf. Daarom stelde ik me luidop de vraag of het deze keer wel goed zou komen. Welk transformatie zal ik de komende maanden ondergaan? En welke vrienden gaan dit begrijpen?

Tijdens de reis

Al snel heb ik ontdekt dat mijn intentie voor deze reis helemaal anders is dan de vorige keer. Nu weet ik dat ik binnen enkele maanden zal terugkeren. Daarbovenop heb ik mijn schrik ook verbaal geuit bij mijn vrienden. Blijkt dat mijn angst voor eventuele veranderingen minder terecht was. Er is een grote last van mijn schouders gevallen toen ik dat besefte. Verder ben ik ervan overtuigd dat mensen geen bezittingen zijn. Moeten jullie wegen elkaar kruisen? Dan zal dat gebeuren. Ik geloof daarin!
Je moet niet alles op een rijtje hebben om te doen waar je nu naar verlangt. Wil je echt iets bereiken in je leven? Ga ervoor. Make it work.
Digital nomad_Bossy
“Of het nu te maken heeft met je persoonlijke of professionele doelen: af en toe moet je je planning durven loslaten en gewoon ja zeggen.”
– Laurence 

BALANCE

Voor de reis

Mijn work-lifebalance in België helt wat over naar werk, want ik woon letterlijk naast onze co-workingplek. Hoe zal ik tijdens de reis werken en leven? Bovendien is er ook nog mijn intentie om mijn eigen beste vriendin te worden. Hoe zal ik dat vormgeven in een ander land? En zal ik me niet te vaak alleen voelen? Ik was héél benieuwd hoe mijn dagen er in Tulum zouden uitzien… 

Tijdens de reis

Ik ben naar Mexico gekomen met het idee om meer alleen te zijn. Dat is vanaf dag één mislukt. (lacht) Na die eerste dag heb ik me gerealiseerd dat ik niet alles alleen hoef te doen. Ik krijg net een goed gevoel wanneer ik connecteer met anderen. Ik heb daarom besloten om mezelf daarin niet te veel druk op te leggen. Is er een klik met iemand? Goed. Is dat niet het geval? Ook goed. Daarnaast werk ik hier veel meer maar ik heb niet het gevoel dat ik meer werk. Hoe dat komt? Misschien omdat mijn werkdagen hier meer gebalanceerd zijn. In de ochtend hou ik vast aan mijn ochtendroutine die ik ook in België heb: journaling, meditatie en beweging. Mijn werkdag begin ik hier met meetings en videocalls in de voormiddag. Na mijn lunch werk ik samen met andere digital nomads aan mijn zaak of mijn persoonlijke doelen. In mijn journal heb ik geschreven dat ik hier ondernemers met een growth mindset wilde leren kennen. Vandaag werk ik samen met mensen die me inspireren én uitdagen, heerlijk! Zoals je misschien al kan merken geloof ik in de kracht van planning en structuur. Maar vergis je niet, ik zie ook het nut in van loslaten. Of het nu te maken heeft met je persoonlijke of professionele doelen: af en toe moet je je planning durven loslaten en gewoon ja zeggen. Op die manier komen er soms opportuniteiten op je pad waar je nu nog niet van durft te dromen.
Hoe voel je je écht vandaag? Een planning doet wonderen maar het is geen holy grail. Soms heb je meer nood aan een rustige ochtend of wil je een andere opdracht doen. En dat is helemaal oké.
Meer Laurence? Volg haar via Instagram.