Wanneer deed je laatst nog eens iets voor het eerst? Op zoek naar nieuwe ervaringen lanceren we de rubriek Yes Woman. De afgelopen maanden testten Dorien en Jennifer acupressuurmatten uit!

Voor de massage: enthousiasme 

Jennifer: Op kantoor wachtten twee dozen van Pranamat ECO op mijn komst. Tot mijn grote verrassing liggen er twee acupressuurmatten voor ons in elkaars lievelingskleur; Toeval? Hmm, kan zijn. Maar om echt eerlijk te zijn was mijn eerste idee: “Dit kan niet comfortabel zijn.” Of de realiteit klopt met dat idee? Wel, ik vraag het me ook af. 
Dorien: Ik was ontzettend blij toen je stuurde dat de matten gearriveerd waren. Dat betekende dat er een pakje me-time op komst was. Want het enige wat je op zo’n Pranamat ECO kan doen is liggen en rustig, toch? Dat ze geleverd werden in onze favoriete kleuren, was mooi meegenomen! (lacht) Ook handig: we ontvingen zowel de grote mat, voor je lichaam, als het kussen, voor schouders, nek en hoofd. 
Yes Woman_Bossy
“Blijkt dat de eerste ongemakkelijke minuten op de mat in de handomleiding worden vermeld. Dat is pas eerlijke marketing.
– Jennifer 

Tijdens de massage: nieuwsgierigheid 

Jennifer: De eerste minuten ervaar ik zoals verwacht: onaangenaam. Meestal ben ik een persoon niet die tijd neemt om de instructies door te nemen maar tegenwoordig doe ik dat vaker. Blijkt dat de eerste ongemakkelijke minuten op de spijkermat in de handomleiding worden vermeld. Dat is pas eerlijke marketing. (lacht) Ook raadt Pranamat ECO aan om je massageset eerst te proberen met kledij. Ik geef dat advies een kans maar merk dan te weinig effect. Een t-shirt minder en daar zijn de prikjes van de mat terug. Ik hoop dat dit gevoel net zoals mijn spierpijn verdwijnt. Mijn lief probeerde de mat kort daarna ook even uit. Hij is na een tweetal keer proberen geen fan. Ik geef na een tweetal keer nog niet op. Ik ben té nieuwsgierig naar deze mat. Even nieuwsgierig als mijn kat Otis! 
Dorien: Hier volgde zowat hetzelfde scenario! (lacht) Was het de angst die me toch maar eerst naar de handleiding deed grijpen? Ik weet het niet. Ondertussen testte mijn oudste, M. de mat al even uit: “Dat prikt, mama!” Zijn interesse was al snel bekoeld, en ik kon rustig – in mijn eentje – aan de grote test beginnen. Ik verwachtte dat het pijn ging doen, maar dat viel eigenlijk nog wel mee. De mooie (!) stekeltjes prikken net hard genoeg en dat doet echt deugd. Tip: de handleiding lezen is een must, want er staan veel goeie tips in.
De warme gloed op mijn schouders blijft na de massage nog even hangen. Heerlijk!
– Dorien 

Na de massage: ongeduld en ontspanning 

Jennifer: Ik moet eerlijk zeggen, ik ben wat ongeduldig van aard. Dat de mat me niet meteen een rustgevend effect geeft, vind ik jammer. Maar zoals de gezegde het zegt Geduld is een schone zaak”. Via Laura (@lodlau op Instagram) ken ik de massagematten van Pranamat ECO. Haar eerlijke mening motiveert me om nog meer sessies in te plannen. Bij een tweede poging voel ik een positiever effect en voel ik minder spanning op mijn schouder. Ik vind het zalig dat ik een paar minuten kan liggen terwijl mijn paarse spijkermatjes hun ding doen. 
Dorien: De warme gloed op mijn schouders blijft na de massage nog even hangen. Heerlijk! Ook na een tweede en derde sessie blijf ik dit ervaren. Ondertussen heb ik het gevoel dat mijn nek en schouders wat minder gespannen zijn. Placebo of Pranamat ECO, wie zal het zeggen… 

Doen we deze Yes Woman nog eens opnieuw?

Jennifer: Een vakantieperiode zorgt ervoor dat ik mijn paarse matjes weinig gebruik. Nu ik dit schrijf met een pijnlijke schouder besef ik dat ik ze best weer bovenhaal. Of het een beurt bij mijn kinesist of osteopaat vervangt, daar ben ik nog niet 100% zeker van maar dit matje is wel een toegevoegde waarde geworden als het op rust aankomt. 
Dorien: Helemaal mee eens! Voor mij is dit ultieme me-time. Gewoon liggen en verder niets. Ik zag bij @chezmariette – die de spijkermatten ook mocht uittesten – dat zij ze gebruikt terwijl ze in de zetel ligt. Merci Marieke voor de tip, dat ga ik binnenkort ook eens proberen. 
YAY, A GIFT
Wil je een acupressuurmat kopen? Ga dan naar deze link. Vergeet niet om de code BOSSY te vermelden want dan krijg je van 20% korting op alle sets. Geniet van je me-timemoment!
Omslagbeeld: Max van den Oetelaar via Unsplash