Elke twee weken krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: succesvolle vrouwen.

Vol bewondering

They get my support! Ik ken in mijn omgeving wel meer vrouwen die succesvoller zijn dan ik en ik gun het ook iedereen, vrouw of man. Ik kijk bijvoorbeeld vol bewondering naar mensen die hard werken voor iets, ervoor gaan en slagen. Ik heb er ook geen problemen mee moest mijn vriendin succesvoller zijn of meer verdienen dan ikzelf. Je kan er samen maar beter van worden, niet?

“Ik ben ‘gezond’ jaloers op het parcours dat mijn vriendin heeft afgelegd.”

Ongelofelijk goede job

Ik ben zelfs ‘gezond’ jaloers op het parcours dat mijn vriendin heeft afgelegd. Zij had wel de wilskracht – die mij ontbrak – om zes jaar lang vol voor haar studies te gaan. Ze heeft zich veel ontzegd om toch wel erg zware studies af te ronden zonder een zomer met een tweede zit te… euhm… zitten. Dat zij nu een ongelofelijk goede job heeft en op zeg maar korte termijn zeker meer zal verdienen dan ik, vind ik normaal en kan ik alleen maar toejuichen.

Overal de juiste man of vrouw

Vrouwen mogen ook best ambitieus zijn. Ik ben niet voor genderpolitiek waar gezegd wordt: ‘meer vrouwen hier, meer mannen daar’. Ik vind dat overal de juiste man of vrouw op de juiste plaats moet zitten, ongeacht geslacht, huidskleur, geaardheid.

Ontdek Doriens antwoord op deze vraag.

Jens is co-founder en het gezicht van Whatmatters. Met humor in zijn pen maakt hij dagelijks het leven van alle mannen luchtiger. Hij schrijft lifestyle, fashion, real estate, gadgets en onderwerpt de heerlijkste bolides aan een test.

Foto: Bethany Legg via Unsplash