Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: ergens goed in zijn.

Vooral willen

In alles! Nee serieus, ik vind dit een heel moeilijke vraag en nog moeilijker om niet in de clichés te vervallen. De maatschappij verwacht van mensen tegenwoordig heel veel en het is bijna een must om in alles uit te blinken. Ik vind dit een beetje een gevaarlijk iets. Ik ben geen psycholoog of socioloog maar die trend maakt dat er volgens mij veel meer mensen tegen hun grenzen aanzitten, kampen met burn-outs en mogelijk minder gelukkig bijlopen. Uiteraard wil ik mijn werk goed doen, wil ik een goede man of vriend zijn, wil ik een goede vader zijn… Dat is dus mijn antwoord als ik het werkwoord ‘willen’ mag gebruiken. En neem het werkwoord maar letterlijk want om dit alles te verwezenlijken moet je hard werken.

Druk op het gezinsleven

Maar ben ik het allemaal? Slaag ik erin een goede man te zijn, goed werk af te leveren en een goede vader te zijn? Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn best doe maar dat ik, net zoals iedereen wel eens tekort schiet. En dat is oké. Ik werk veel en hard en combineer dat geregeld met plezante activiteiten als reisjes die me aangeboden worden of door veelvuldig te gaan sporten. Dat dit dan een druk legt op mijn gezinsleven is een feit. De juiste balans vinden, daar schiet ik dan wel eens tekort. Het verschil tussen ‘willen’ en ‘zijn’, daar heb ik dus nog wel wat werk mee!

Mooiste compliment

Naar mijn kinderen toe weet ik dat ik er veel minder ben dan hun mama. Ze zijn bij mij dan ook alleen in het weekend. Ik heb dus minder impact op hun dagelijks leven en ben er vooral tijdens de toffe momenten. Toch hoop ik dat, ondanks mijn beperktere rol in hun dagelijkse opvolging en opvoeding, ze me later kunnen vertellen dat ze wel van mij de nodige waarden en normen heb meegekregen waarmee ze hun ‘mannetje’ kunnen staan in een wereld die eist dat je in alles goed bent. En als ik ooit dit compliment mag ontvangen, weet ik dat ik er goed in ben geweest. Spreken we elkaar over een jaar of 15 terug? 😉

Ontdek Doriens antwoord op deze vraag.  

Jens is co-founder en het gezicht van Whatmatters. Met humor in zijn pen maakt hij dagelijks het leven van alle mannen luchtiger. Hij schrijft lifestyle, fashion, real estate, gadgets en onderwerpt de heerlijkste bolides aan een test.

Foto: Volkan Olmez via Unsplash