Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: money, money, money.

Kneusje van de groep

Ik moet toegeven dat ik toch wel even moest nadenken over deze vraag. Is dan het antwoord dat ik er niet graag over praat? Ik weet het eigenlijk niet. Laten we het erop houden dat ik er voorzichtig mee omspring. Ik vind trouwens dat er over geld nog altijd veel taboes bestaan. Verdien je goed je boterham en je noemt bedragen, dan word je wel eens verweten dat je stoeft. Ik denk ook dat er nog altijd veel mensen zijn die laten uitschijnen dat ze het beter hebben dan wat er in werkelijkheid op hun bankrekening staat. Om erbij te horen? Om niet het kneusje van de groep te zijn? Zou best kunnen.

“Hoe zong Marco Borsato nu weer? De meeste dromen zijn bedrog?”

Makkelijker gelukkig

Eigenlijk kom ik dan tot de vraag of ik geld belangrijk vind… en het antwoord is toch wel ja. Geld an sich maakt niet gelukkig zeggen ze en dat klopt wel. Maar als iedereen heel eerlijk is, maakt het je leven wel gemakkelijk. En als je het makkelijk hebt, ben je deels ook makkelijker gelukkig. Daarvoor hoeven echt geen bedragen met zes nullen op je bankrekening te staan. Ik ga nu geen bedragen noemen maar zowel ik als mijn vriendin verdienen redelijk onze kost en dat maakt dat we de kans hebben om zonder al te veel zorgen mooi te wonen, een auto naar onze zin onder de gelukzalige kont te hebben, op reis te kunnen gaan en wekelijks wel een keertje te kunnen gaan eten. Voor mij althans voldoende om perfect gelukkig te zijn.

Marco’s dromen

Staan er dan zes nullen op mijn bankrekening? Neen, verre van. Ik moet zelfs toegeven dat mijn spaarrekening met 4/5e is geslonken nadat we vorig jaar een nieuw huis gekocht hebben. En dromen we over meer geld? Goh… als er een Euromillions jackpot te rapen valt, durf ik wel eens dromen over die grote loft of villa met een Porsche in de garage maar hoe zong Marco Borsato nu weer? De meeste dromen zijn bedrog?

Ontdek Doriens antwoord op deze vraag.  

Jens is co-founder en het gezicht van Whatmatters. Met humor in zijn pen maakt hij dagelijks het leven van alle mannen luchtiger. Hij schrijft lifestyle, fashion, real estate, gadgets en onderwerpt de heerlijkste bolides aan een test.

Foto: Christian Dubovan on Unsplash