Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: selfcare.

Focus verleggen

Selfcare… Ik moet eerlijk bekennen dat ik er te weinig bij stilsta. Mijn leven gaat tegen 180 kilometer per uur. Soms werk ik 90 uur per week. Dat is pure roofbouw op mijn lichaam, I know. Maar hoe zorg ik ervoor dat dit alles zowel fysiek als mentaal houdbaar blijft? Mentaal leef ik me twee à drie keer per week uit op een voetbalveld. Dat zorgt ervoor dat ik mijn focus even volledig kan verleggen. Heerlijk!

“Niet dat ik bang ben om ouder te worden en er ouder uit te zien, maar ik zou nu niet graag vijf jaar ouder geschat worden dan dat ik ben. Daar ben ik misschien net iets te ijdel voor.”

Guilty pleasure tv

Indien de fysieke inspanningen er teveel aan zijn, kan een avondje compleet niks doen wonderen verrichten. Wat guilty pleasure tv waar je niet bij hoeft na te denken, zoals Temptation Island bijvoorbeeld, of een date night met de vrouw des huizes kan genoeg zijn om de batterijen weer op te laden. Vaak is het mijn omgeving die me herinnert dat ik daar nood aan heb. En meestal volg ik dat gewoon slaafs op, zo moeilijk ben ik dus niet! (lacht)

Eerste kraaienpootjes

Fysiek gezien kan ik, ondanks mijn 37 lentes, niet klagen en moet ik goede genen hebben meegekregen. Ze schatten me nog altijd jonger dan ik ben en dat vind ik best prima! Wondermiddeltjes heb ik niet. Ik moet wel bekennen dat – als ik het niet vergeet – ‘s avonds de laatste tijd wel een nachtcrème gebruik. Zo proberen we in ieder geval die eerste kraaienpootjes toch wat in te dijken. Niet dat ik bang ben om ouder te worden en er ouder uit te zien, maar ik zou nu niet graag vijf jaar ouder geschat worden dan dat ik ben. Daar ben ik misschien net iets te ijdel voor. Een vriendin hebben die tien jaar jonger is, telt dat ook als selfcare? 

Ontdek Doriens antwoord op deze vraag.  

Jens is co-founder en het gezicht van Whatmatters. Met humor in zijn pen maakt hij dagelijks het leven van alle mannen luchtiger. Hij schrijft lifestyle, fashion, real estate, gadgets en onderwerpt de heerlijkste bolides aan een test.

Foto: Renata Fraga on Unsplash