Elke twee weken krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: perfectie?

Stralen van geluk

Tegenwoordig is het precies een eis om perfect te zijn. Op sociale media worden schoonheidsidealen en andere zaken geëtaleerd om erbij te horen. Je moet er – misschien wel met photoshop – goed uitzien, je moet op vakantie gaan naar de plaatsen die hip zijn, je moet in een fancy auto rijden, je moet de duurste of meest trendy kleding dragen, gezinsfoto’s moeten stralen van geluk…

Kan dit allemaal?

Ook ligt de druk in het echte leven hoog. Uiteraard zijn we allemaal tweeverdieners, verwachten we van iedereen een goede job, een uitgebalanceerd gezinsleven en genoeg tijd voor hobby’s. De vraag is: kan dit allemaal? Het is niet verwonderlijk dat zij die hier streven naar de perfectie soms tegen hun grenzen aanlopen en op een moment niet buigen maar barsten. Een burnout is niet voor niets één van de meest gediagnosticeerde ziektebeelden is van deze tijd.

Niet de perfecte vader of vriend

Dus om op de vraag terug te komen, hoe perfect wil jij zijn? Niét! Het imperfecte maakt net iedereen uniek! Uiteraard wil je soms een iets weelderige haardos, een neus die rechter staat, beslissingen nemen die iedereen geweldig vindt, aan je voeten ligt en dat je graag gezien wordt. Maar laat mij maar typisch mannelijk nonchalant zijn, soms mijn eigen goesting doen, die kous naast het bed laten liggen, een dag ongeschoren de deur uit gaan, eens niet de perfecte vader of vriend zijn en af en toe dan ook eens goed tegen de muur lopen…veel interessanter!

Ontdek Doriens antwoord op deze vraag.  

Jens is co-founder en het gezicht van Whatmatters. Met humor in zijn pen maakt hij dagelijks het leven van alle mannen luchtiger. Hij schrijft lifestyle, fashion, real estate, gadgets en onderwerpt de heerlijkste bolides aan een test.

Foto: rawpixel via Unsplash