Herinner jij je Silvie nog? Twee jaar geleden bracht Silvie haar NYC Guide for Instagrammers uit. In Bossy’s Start-up Issue vertelde ze haar verhaal in negen beelden. In 2020 verhuisde ze van NY naar Berlijn, met haar Berlin Guide for Instagrammers tot gevolg. Benieuwd naar haar verhaal?

Waarom verhuisde je van New York naar Berlijn?

New York was oorspronkelijk een project voor een halfjaar. Uiteindelijk draaide dat uit op twee jaar. (lacht) Hierna had mijn man de mogelijk om te kiezen waar hij werkte. Zo kozen we voor Berlijn. We hadden geen visum nodig en Berlijn is een stad van diversiteit, creativiteit en openheid.

66. KREUZBERG BRLO - 4 (c) Silvie Bonne
Fotokabine in de biergarten van BRLO Brwhouse in Kreuzberg (spot 66 in de Berlin Guide).

“Met de Photoshoot Walks bieden we bijzondere, fotogenieke wandelingen aan aan toeristen.” – Silvie Bonne

Je stelt je boek voor als reisgids voor Instagrammers. Is het ook een aanrader voor reizigers die niets met Instagram hebben?

Zeker! Zowel de Berlin Guide for Instagrammers als de NYC Guide for Instagrammers zijn bovenal handige reisgidsen die je naar de net iets minder traditionele spots brengen. Naast een Insta-tip geef ik bij elke locatie een achtergrondverhaal, interessante weetjes, praktische informatie én verklap ik waar je de dichtbijzijnde koffieshops en restaurants kan terugvinden. Alle locaties zijn per buurt gegroepeerd, waardoor je met deze gidsen makkelijk de stad kan verkennen.

Hoe was het afgelopen jaar voor jou?

De pandemie zorgde ook bij mij voor heel wat onzekerheden. Het plan was om in Berlijn hetzelfde parcours te volgen als in New York: de stad op een intense manier ontdekken en fotograferen om er een boek van te maken en aansluitend Photoshoot Walks aanbieden aan toeristen. Met de Photoshoot Walks bieden we bijzondere, fotogenieke wandelingen aan aan toeristen. Zo wordt je stadsbezoek op een ontspannende manier vastgelegd en kan je bij thuiskomst een blijvende herinnering in je mailbox terugvinden. Door de eerste lockdown konden we de stad niet ten volle beleven waardoor het boek vertraging opliep. Maar sinds november is het boek in de winkels beschikbaar en is het me gelukt om enkele leuke Photoshoot Walks uit te werken. Het was niet eenvoudige door de coronamaatregelen, maar ik ben trots op het eindresultaat.

15. MITTE Palazzo Ottagonale (c) Silvie Bonne-2
#lookup in een van de binnenplaatsen van Palazzo Ottogonale in Mitte (spot 15 in de Berlin Guide).

Wat zijn je plannen voor 2021?

Het is moeilijk om in te schatten wanneer ik opnieuw fotoshoots kan doen in Berlijn, of wanneer ik terug naar België heen en weer kan reizen voor reportages met Belgische klanten. Er staan wel een aantal nieuwe projecten in de startblokken. Zo zijn er twee boekconcepten die ik verder aan het uitwerken ben en bekijk ik de mogelijkheden om art prints te verkopen. Ik heb de pandemie al duizend maal vervloekt, maar hoop dat het me uiteindelijk ook zal helpen om creatieve alternatieven te vinden. (lacht)

Zin om zelf Berlijn te ontdekken? De Berlin Photoshoot Walks vind je terug op Silvie’s website. De Berlin Guide for Instagrammers kan je hier aankopen. Wil je een exemplaar winnen? Deel een screenshot van dit artikel via Instagram Stories en tag @wearebossy, 14/01 maken we de winnaar bekend!

Beeld en Berlijn-tips by Silvie Bonne