Inspiratie hoef je niet altijd bij een collega of sparring partner te zoeken. Soms is het even interessant om eens over het muurtje, of in dit geval over de oceaan, heen te kijken. Content creator Greet interviewt regelmatig toonaangevende vrouwen in Hollywood. Deze week deelt ze over haar ontmoeting met Angelina Jolie.

Intens, intrigerend en onbevreesd… het zijn enkele superlatieven die Angelina Jolie omschrijven. Ik had het geluk om deze vrouw meermaals door de jaren heen te ontmoeten in Hollywood. In 2017 nam Jolie plaats in de regisseursstoel voor ‘First They Killed My Father‘. Mijn tv-interview met haar over het emotionele oorlogsdrama is me altijd bijgebleven. 

Scherp en de vriendelijkheid zelve, vertelde de regisseuse toen dat ze niet enkel in haar films, maar ook in haar persoonlijk leven wil vechten voor de minder bedeelden in deze wereld. “Een levensles die ik ook aan mijn kinderen probeer over te brengen, is hoe je onbeschroomd door het vuur moet durven gaan, maar ook moet beseffen dat iedereen voor verschillende uitdagingen staat,” deelde Jolie mee. “Het leven zit vol moeilijke momenten, maar wanneer je naar de toestand van een ander kijkt, besef je pas dat je met je gat in de boter bent gevallen. Wat je met je eigen situatie doet is belangrijk. Gebruik pijn, trauma als kansen om uit te leren en te groeien.” Met deze aanmoedigende aanpak hoopt Jolie anderen vooruit te helpen in het leven. 

“Elke dag is een uniek moment. Als we het niet op de een of andere manier omarmen en er wat vreugde in vinden, gaat het allemaal aan onze neus voorbij.”

– Angelina Jolie

De filantroop heeft altijd daad bij woord gevoerd, want als UNICEF-ambassadrice ging ze zelf meermaals helpen in vluchtelingenkampen. Het leed dat ze met haar eigen ogen waarnam, ging Jolie niet uit de weg. “Ik zou niet naar oorlogsgebieden kunnen gaan als ik niet het gevoel had dat ik er iets kan betekenen,” klonk Jolie. “Ik zou er aan dood gaan om enkel en alleen maar naar de kinderen te kijken. Niets doen is geen optie, ik gebruik de opportuniteit om eruit te leren en iets bij te brengen. Tal van mensen zijn hopeloos en hebben het gevoel dat hun stem niet langer wordt gehoord. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen, of het nu de manier is waarop je je kinderen opvoedt of de wijze waarop je met de mensen om je heen praat.”

Met de vraag waar zij haar kracht vandaan haalde, zei Angelina: “We hebben één leven… Ik wil niet veel spijt hebben. Een les die ik nodig had tijdens het filmen van dit project was om niet te vergeten genieten van het leven,” antwoordde Jolie filosofisch. “We concentreren ons vaak enkel op overleven, ruzies, elkaar helpen, de zoektocht naar een uitdaging, waardoor we uit het oog verliezen wat het betekent om ook te smullen van het leven. Elke dag is een uniek moment. Als we het niet op de een of andere manier omarmen en er wat vreugde in vinden, gaat het allemaal aan onze neus voorbij. We mogen ons niet enkel verliezen in onze strijdlust, maar moeten ook tijd maken om te lachen, liefhebben en genieten!”

Wat onthoud jij uit dit interview voor je businessleven? Laat het ons weten via Instagram!

Beeld: Vitaly Sacred via Unsplash