Inspiratie hoef je niet altijd bij een collega of sparring partner te zoeken. Soms is het even interessant om eens over het muurtje, of in dit geval over de oceaan, heen te kijken. Content creator Greet interviewt regelmatig toonaangevende vrouwen in Hollywood. Deze week deelt ze over haar ontmoeting met actrice Meryl Streep.

Meryl Streep heeft meer Oscarnominaties op haar palmares pronken dan eender welke actrice in de geschiedenis. In 2006, tijdens mijn beginjaren als filmjournalist, interviewde ik de legendarische actrice voor het eerst in New York in kader van de iconische film ‘The Devil Wears Prada. Het was die dag ook haar verjaardag, dus besloot ik haar op gepaste wijze te begroeten met een Happy Birthday liedje… De toon was letterlijk en figuurlijk gezet voor één van talloze onvergetelijke ontmoetingen.

Van ‘Sophie’s Choice’ tot ‘Mamma Mia’, Meryl Streep vertolkte sinds de jaren tachtig een waslijst van onvergetelijke rollen. Haar karakter als Miranda Priestly blijft tot op heden een van haar meest memorabele vertolkingen ooit. Zelf was ze destijds vooral onder de indruk van Miranda’s sterke personaliteit. “Wanneer ik me voorbereid op een rol probeer ik altijd mijn personage tot in de puntjes te bestuderen. In dit geval observeerde ik het gedrag van mensen met veel macht,” vertelde Streep me indertijd tijdens. “Er is een verschil tussen personen die macht proberen uitstralen en degene die effectief veelvermogend zijn. De echte machtshebbers in de wereld hoeven hun stem nooit te verheffen. Ze hebben iedereens aandacht van zodra ze nog maar iets zeggen.”

“Er is een dialoog over wat onze jobs van ons verwachten, de eisen die ze stellen, maar ook wat werknemers bereid zijn te willen geven en wat niet.”

– Meryl Streep

Zelf was Streep niet zo bezeten door mode als haar karakter in de film. “Tijdens persmomenten als deze word ik glamoureus gekleed door Valentino en Armani, maar in mijn privéleven volg ik de mode niet echt en ben ik niet op de hoogte van de laatste trends. Mijn dochters spellen me de les of een jeans nu al dan niet uitgesneden moet zijn met brede pijpen,” knipoogde de actrice. Streep legde tevens uit dat de titel van de film eerder een metafoor was, want in werkelijkheid was de originele roman gebaseerd op de ervaringen van de Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour. “Wist je dat ik in de film eigenlijk maar één keer Prada draag,” gaf Streep toe.

De drievoudige Oscarwinnares ziet een vooruitgang voor vrouwen op de werkvloer in vergelijking met de film. “Tegenwoordig hebben jonge vrouwen een grotere vijver om een carrière uit te vissen. Er bestaan meer opportuniteiten in de zakenwereld. Er is een dialoog over wat onze jobs van ons verwachten, de eisen die ze stellen, maar ook wat werknemers bereid zijn te willen geven en wat niet.”

Wat onthoud jij uit dit interview voor je businessleven? Laat het ons weten via Instagram!

Beeld: Myke Simon via Unsplash