Inspiratie hoef je niet altijd bij een collega of sparring partner te zoeken. Soms is het even interessant om eens over het muurtje, of in dit geval over de oceaan, heen te kijken. Content creator Greet interviewt regelmatig toonaangevende vrouwen in Hollywood. Deze week deelt ze over haar ontmoeting met actrice Nicole Kidman.

Nicole Kidman hoort ongetwijfeld thuis in het rijtje van meest invloedrijke vrouwen in Tinseltown. De actrice tekent bijna elk jaar opnieuw present tijdens het awardseizoen. Gedurende mijn carrière als filmjournalist in Hollywood heb ik deze getalenteerde vrouw meermaals aan de tand mogen voelen. Tijdens mijn Zoom-interview in 2020 voor The Undoing en The Prom, deelde Kidman onder meer haar boeiende visies over de kracht van mode, de menselijke psychologie en haar drang om als actrice grenzen te blijven verleggen.

Met indringende ogen wist Nicole Kidman de kijker te betoveren in The Undoing. Ook haar opvallende kledij, een stijlvolle lange groene en rode jas ging met de aandacht lopen in de populaire tv-serie. Bewust zo blijkt, vertelde de actrice me tijdens ons interview voor Prime. “Kleren kunnen enorm betekenisvol zijn. Voor The Undoing hebben we urenlange sessies gepland om diverse kleren te passen en het is tijdens dat proces dat mijn karakter echt werd ontwikkeld. De groene geklede jas werd speciaal ontworpen.” Kidman zei dat regisseuse Susanne Bier de visie had om de jas als een soort van beschermend schild te doen lijken, zoals een sprookjesfiguur die door het bos ronddwaalt. “Op meerdere momenten in de serie droeg de kleding ertoe bij om het verhaal te vertellen: de oorringen, haarkleuren, noem maar op… allemaal elementen die het beeld van de personages hielpen schetsten.” 

“Ik wil in het leven mijn grenzen blijven verleggen, geëngageerd blijven en tonen wat ik kan!”

– Nicole Kidman

Niet enkel visueel, maar ook emotioneel ging de Australische actrice diep voor deze rol. Ze stak enorm veel kennis op over de menselijke psychologie die alom aanwezig was in het leven van haar karakter. “Niets is wat het lijkt,” lachte Kidman. “In The Undoing speel ik een psychologe die anderen tracht te helpen, maar tegelijkertijd weet ze geen raad om de problemen van haar eigen leven aan te pakken. Die tegenstrijdige parallel vond ik enorm boeiend om me in te verdiepen.” 

Kidman is van alle markten thuis. In The Prom gaf ze haar muzikale talenten bloot aan de zijde van Hollywood-icoon Meryl Streep. Toch bleek de actrice niet altijd even zelfzeker te zijn als haar personage doet blijken. “Dingen waar ik geen vertrouwen in heb, maken mij enorm bang. In The Prom vond ik het best angstaanjagend om te zingen en al die danspasjes te moeten doen. Ik oefende deze routine voor mijn dochters en ze zeiden: Oh mama, je moet harder werken, het is nog niet goed genoeg,” bekende Kidman al lachend. “Ik was echt bloednerveus, maar dat is stimulerend op deze leeftijd, want ik wil in het leven mijn grenzen blijven verleggen, geëngageerd blijven en tonen wat ik kan!”

Wat onthoud jij uit dit interview voor je businessleven? Laat het ons weten via Instagram!

Beeld: Jon Tyson via Unsplash