Inspiratie hoef je niet altijd bij een collega of sparring partner te zoeken. Soms is het even interessant om eens over het muurtje, of in dit geval over de oceaan, heen te kijken. Content creator Greet interviewt regelmatig toonaangevende vrouwen in Hollywood. Deze week deelt ze over haar ontmoeting met actrice Whoopi Goldberg.

Persoonlijk heb ik altijd een immense bewondering gehad voor actrice Whoopi Goldberg. ‘Ghost‘, de film waar ze een Oscar mee binnen kaapte, zag ik tijdens mijn jeugdjaren meerdere malen. Maar het is vooral haar personage Celie in ‘The Color Purple’ dat op mijn netvlies gebrand is gebleven. In 2020 weerhield de pandemie me van een echte live sitdown ontmoeting met een van mijn favoriete actrices. Toch kon ik genieten van onze koffieklets tijdens een virtuele Zoom-sessie in kader van de tv-serie ‘The Stand. Ik begroette haar al zingend met “Celie, Celie, Celie…” Die iconische karakternaam deed Whoopi’s wereldberoemde glimlach en fonkelende ogen op haar gezicht toveren.

Nadat het ijs was gebroken, schakelden we over naar haar lang geanticipeerde rol in ‘The Stand’. Goldberg popelde als sinds 1994 om in de huid te mogen kruipen van moeder Abigal in de tv-serie geschreven door Stephen King. “Ik wacht al zo’n 25 jaar op deze rol,” vertelde Goldberg opgelucht tijdens het interview voor Prime. “Ik wilde meespelen in de originele serie, maar ik had al toegezegd voor een ander project. De fantastische Ruby Dee nam uiteindelijk de rol op zich, maar die gemiste opportuniteit heeft altijd aan me geknaagd. Toen ze de serie opnieuw tot leven brachten en me vroegen of ik nog steeds geïnteresseerd was, kon ik mijn ogen niet geloven en greep onmiddellijk deze kans met beide handen,” glunderde de actrice. 

“Schrijvers en horrorscenaristen visualiseren verschillende mogelijke scenario’s over de wereld waarin we leven.”

–  Whoopi Goldberg

Haar rol als moeder Abigal was visueel imposant met opmerkelijke kledij en zilveren haren. Elementen die ertoe bijdroegen om het personage te kneden. “Het was vooral een middel voor de kijker om diverse aspecten te benadrukken.Goldberg was geïntrigeerd door de queeste van haar karakter. “Het doel van moeder Abigal is om de boodschap van God over te dragen. Maar ze verloochent haarzelf als boodschapper, waardoor ze een stap moet terugzetten om haarzelf opnieuw te kalibreren.”

In de reeks waren veel overeenkomsten te bespeuren die parallel lopen met de hedendaagse wereld, getroffen door de pandemie. Goldberg had nooit durven dromen dat het catastrofale wereldbeeld uit dit decenniaoude verhaal ook deels werkelijkheid zou worden. “Net zoals mensen ervan uit gaan dat er nooit vampiers aan de overkant van de straat zullen komen inwonen, denk ik dat de meesten onder ons een pandemie al die tijd als onmogelijk achtten…” Goldberg heeft bewondering dat schrijvers en horrorscenaristen de wereld anders durven zien. “Zij visualiseren verschillende mogelijke scenario’s over de wereld waarin we leven. Stephen King is een buitengewoon talent. Ook het feit dat hij humor bracht in deze personages, maakte dit een plezier om aan mee te werken.”

Wat onthoud jij uit dit interview voor je businessleven? Laat het ons weten via Instagram!

Beeld: Thea Hdc via Unsplash