Wachtende klanten meer betrekken bij haar zaak, dat was het doel van Eveline Severyns van kapsalon Epic Hair in Turnhout. Interieurarchitecte Isabelle Vetters van interieurspecialist Master Meubel ging aan de slag. Met enkele stukken creëerde ze een zithoek die perfect aansluit bij de huisstijl van het kapsalon.

In een iconisch gebouw waar ook haar ateliers en magazijnen gevestigd zijn, toont Master Meubel haar uitgebreide collectie designmeubilair en accessoires. De familiezaak werkt zowel met particulieren als ondernemers samen om het interieur van hun dromen te realiseren. Door in zee te gaan met professionals die de toegevoegde waarde van een doordacht interieur begrijpen, gaf Master Meubel al vorm aan tal van mooie realisaties.

Een van de meest recente projecten was de herinrichting van kapsalon Epic Hair in Turnhout. “Ik had wel een idee hoe ik het wou, maar interieurinrichting is niet mijn branche. Ieder z’n eigen vak.”, vertelt zaakvoerster Eveline Severyns. “Ik had al eerder samengewerkt met Master Meubel en was daar steeds zeer tevreden over. Het team denkt en voelt echt met je mee.”

Bij Epic Hair moesten klanten vroeger hun beurt afwachten op een sofa in de inkomhal. Dat kon beter, vonden Eveline en interieurarchitecte Isabelle Vetters van Master Meubel. “We wilden de zithoek in het kapsalon integreren zodat de klanten meer betrokken zouden zijn”, vertelt Isabelle. “Vooraan zaten de wachtende klanten apart, terwijl ik hen bij hun binnenkomst wou verwelkomen om hen de sfeer en vibe van de zaak te laten proeven”, vult Eveline aan.

_43A7366

“Het gebruik van ronde vormen geeft karakter aan de rechtlijnige ruimte.” – Isabelle Vetters van Master Meubel

Eveline en Isabelle besloten om de wachtruimte te verhuizen naar een verloren hoekje achteraan in het kapsalon. Voor de inrichting liet Isabelle zich leiden door de huisstijl en uitstraling van Epic Hair. “Met enkele accenten verwijzen we naar de gouden muur in het kapsalon. Het gebruik van ronde vormen zorgt niet alleen voor een vlotte circulatie, maar geeft ook meer karakter aan de rechtlijnige ruimte.”

De Walter Knoll 369 fauteuil combineert het beste van Scandinavisch design, Bauhaus en avant-garde. Isabelle vulde hem aan met twee ronde bijzettafeltjes van Hay en een ronde gestoffeerde poef van Ferm Living om een uitnodigende, huiselijke setting te creëren. Het ronde Chic tapijt van Limited Edition bakent de zithoek mooi af.

“De Hanging Lamp #3 van Valerie Objects, ontworpen door Vlamingen Fien Muller en Hannes Van Severen, voegt extra gezelligheid toe. Bovendien zie je hier het bewijs dat de stijlvolle Plant Box van Ferm Living nog op 101 andere manieren gebruikt kan worden. Hier past hij perfect als tijdschrifthouder onder de grote spiegel.”

_43A7430

“De klanten vinden het een hele verbetering ten opzichte van vroeger.” – Eveline Severyns van Epic Hair

Door de verhuis van de zithoek kwam er ruimte vrij in de inkomhal van Epic Hair. “Daar kozen we voor twee open Kermes kastjes van Ligne Roset”, vertelt Isabelle. “De gouden binnenkant van de kastjes verwijst opnieuw naar de gouden muur. In de kastjes liggen boeken die bezoekers van de nodige kapselinspiratie kunnen voorzien.” De multifunctionele, zwarte Serax Display consoles die verspreid in het kapsalon staan, zijn dan weer ideaal om wat groen in het interieur te brengen.

Niet alleen Eveline, maar ook haar klanten zijn in de wolken met het resultaat. “Klanten vinden het een hele verbetering ten opzichte van vroeger. Ze zitten aangenamer en comfortabeler en hadden geen last van de herinrichting aangezien deze op een sluitingsdag plaatsvond. Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat van deze samenwerking met Master Meubel.”

Meer lezen over de realisaties van Master Meubel? Neem dan een kijkje op hun website.
Het resultaat van kapsalon Epic Hair bewonder je via de Facebook-pagina.

Tekst: Wouter Adriaensen voor Master Meubel
Beelden: Tijs Vervecken voor Master Meubel