Elk jaar verwelkomt de Vitra Partner Store Antwerp een nieuwe -ficitieve- bewoonster. Dit jaar is dit niemand minder dan interieurarchitect Sophie Peelman, ook wel bekend als Peelvrouw. Samen met interieurspecialist Master Meubel slaat Sophie de handen in elkaar, een echte match made in interior heaven! Team Bossy mocht alvast een kijkje nemen in het nieuwe Vitra-appartement…

Goele Vermeeren, CEO van Master Meubel en de Vitra Partner Store tipte ons al in Bossy’s Time Issue over het Vitra-appartement. Elk jaar opnieuw nodigt Master Meubel een interieurexpert uit om het Vitra-appartement in de Antwerpse Sint Antoniusstraat fictief te bewonen. Voor deze samenwerking selecteerde Sophie Peelman topstukken van het Zwisterse merk Vitra om het appartement van de Vitra Partner Store helemaal in te richten naar haar smaak. Tijdens dit interview gaf Sophie snel toe dat ze het liefste de volledige inboedel van het Vitra-appartement in haar eigen appartement zou willen kopiëren en plakken.
 
Master Meubel X Sophie Peelman

Inspiratie zit voor mij in het evenwicht tussen hard en zacht, tussen kleur en neutraliteit.” – Sophie 

Een uitdagende manier van werken

“Ik was aangenaam verrast toen Master Meubel mij contacteerde.”, vertelt Sophie Peelman. “Als interieurarchitect kan ik voor mijn projecten kiezen uit meerdere merken. Ik zag het daarom als een creatieve uitdaging om enkel te werken met Vitra-producten.” Sophie selecteerde items die ze in haar eigen appartement zou willen en leefde haar volledig uit in de ruimte die ze van Master Meubel kreeg. Ook die switch waardeerde Sophie omdat ze voor interieurprojecten meestal items uitkiest voor klanten en niet voor zichzelf. 

Sophie koos niet alleen haar favorieten uit de Vitra-collectie om het appartement in te richten, je vindt er ook haar eigen creaties in terug. “Ik schilder en maak ook installaties. Ik vind het heel belangrijk om het juiste werk op de juiste plek te hangen. Het is een eer om mijn werk in het appartement te zien hangen. Ik vind het trouwens ook een feest wanneer ik voor een klant kunst mag uitkiezen.”

 

Vitra Store Antwerp

“Deze bureaustoel is één van de twee klassiekers die ik zeker in mijn Vitra-appartement wilde integreren.” – Sophie

 

 

Een evenwicht tussen hard en zacht, kleur en neutraliteit

“Zelf ontwerp ik vooral neutrale interieurs met een statement of een hoekje af. Voor deze samenwerking werkte ik met kleuren die normaal gezien niet meteen zou gebruiken. Puur op buikgevoel heb ik voor zwart, beige, lila en blauw gekozen. Lila is trending op dit moment. Ik vond het interessant om de denkoefening te maken en te bedenken hoe ik de tijdloze Vitra-stukken kan integreren in een interieurvormgeving die trendgevoelig is.” Zo dacht Sophie aan items die je gemakkelijker kan veranderen naargelang de trends van het moment zoals stoffering (denk maar aan gordijnen of tapijten) schilderijen of installaties. “Inspiratie zit voor mij in het evenwicht tussen hard en zacht, tussen kleur en neutraliteit.”, vult Sophie aan.

Als we vragen naar de favoriete items in het nieuwe appartement moet Sophie even nadenken. “Ik twijfel tussen de eetkamer- of bureaustoel, beide ontwerpen van Charles en Ray Eames. De Soft Pad Chair EA 217 bureaustoel is een extra lage versie en zit echt waanzinnig goed. (lacht) Deze versie oogt ook iets royaler dan de andere items uit de reeks. De DCM Chair eetkamerstoel vind ik super elegant door de zwarte kleur en afwerking met chromen poten. Dit zijn twee klassiekers die ik écht in het Vitra-appartement wilde zien.”

Master Meubel

Het team van Master Meubel denkt mee en neemt je volledig mee in het verhaal. De kennis die er huist is heerlijk!” – Sophie 

 

Passie voor het vak

“Vanuit mijn opleiding had ik al veel respect voor Vitra, voor wat het merk is, en meedraagt en representeert. Ik vond het daarom heel interessant om de mensen van Vitra Partner Store en Master Meubel beter te leren kennen.” vertrekt Sophie. In deze samenwerking voelde Sophie de betrokkenheid van Master Meubel meteen aan. “Het team van Master Meubel denkt mee en neemt je volledig mee in het verhaal. De kennis die er huist is heerlijk.

Eén van de eerste dingen die Sophie altijd wilt ontdekken, is het verhaal achter een bedrijf, merk of klant. “Het verhaal achter een onderneming werkt volgens mij aanstekelijk. Ik vind het een eer om met mensen samen te werken die ook zo gepassioneerd zijn door hun job. Toen ik hoorde hoe Master Meubel is gestart en waarom ze met Vitra Partner Store Antwerp zijn begonnen, werd ik nog enthousiaster over dit project.” Het verhaal van Master Meubel ontdek je aan de hand van de interviews met Goele in onze Bossy Magazines. 

Als interieurarchitecte is Sophie uiteraard heel gevoelig aan de impact van ruimtes. “De panden waar je Vitra Partner Store Antwerp en Master Meubel vindt, dragen veel geschiedenis met zich mee waardoor de werknemers in een inspirerende omgeving werken. De impact van een werkomgeving is heel belangrijk en niet te onderschatten.” Zin in een update? Master Meubel en Vitra Partner Store-klanten worden extra verwend want zij kunnen Sophie boeken als interieurarchitect voor toekomstige projecten. 

 

Wil je het appartement van Sophie en de volledige Vitra Partner Store ontdekken? Bezoek het Vitra-appartement in de Sint Antoniusstraat 12, 2000 Antwerpen (oude pand van Walter Van Beirendonck). 

Meer lezen over de realisaties van Master Meubel? Neem dan een kijkje op hun website.

Beeld: Erine Wyckmans