De column van coach V. in Bossy Magazine wordt in elk Bossy Magazine van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezers vragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Heb jij ook soms twijfels over je job? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Sofie.

Sofie’s vraag:

Het was mijn kinderdroom om notaris te worden. Als vijfjarige was ik aanwezig op de openbare verkoop van het huis van mijn overgrootmoeder in een bruin café. Toen de notaris luid ‘verkocht’ riep, was ik zo gefascineerd. Dat wou ik later ook doen. We zijn nu later en ik vind mijn job als notarieel jurist niet meer uitdagend en soms ronduit saai. Ik kan er mijn creativiteit niet in kwijt en mis sociaal contact. In 2016 kreeg ik een burn-out. In mijn lege periode schreef ik een boek over mijn parcours. Hoe dan ook, ik zoek nog steeds naar de ideale job. Maar bestaat die überhaupt wel?

V’s antwoord:

Hierin kan ik kort zijn: ja! Meer nog: er bestaan veel geschikte jobs voor je. Na die emotionele periode weet je misschien niet waar te beginnen. Je hoeft die zoektocht niet alleen te doen. In Vlaanderen is begeleiding heel betaalbaar dankzij het systeem van loopbaancheques. Ga niet bij de eerste de beste erkende loopbaancoach. Velen geven gratis infosessies. Woon er een aantal bij en kijk waar het klikt of vraag aanbevelingen bij kennissen. Het boek ‘Designing your life’ van Bill Burnett is een aanrader als je meer het doe-het-zelftype bent. Ga na je loopbaanbegeleiding aan de slag met wat je leerde over jezelf. Heb geen schrik om dingen uit te proberen en te experimenteren. Blijkt een bepaalde job niets voor jou? Dan is dat geen falen maar net nuttige info over wat je wél wil. Succes en proficiat met je boek!

Coach V.

Beeld by Windows via Unsplash