Spiritueel ondernemen? We wisten niet meteen of het iets voor ons was. Tot we Sophie, soul reader en founder van het holistische platform ‘The Place’ spraken. Ze vertelt hoe spiritualiteit je als ondernemer positief kan beïnvloeden.

Sophie, spiritualiteit komt steeds vaker terug in de interviews die we doen. Hoe kan je het als ondernemer inzetten?

Als je gaat ondernemen, dan word je een nieuw mens. Je business wordt een deel van je ziel. Als in energie en wanneer de energie tussen jou en je zaak juist zit, zal alles veel vlotter naar je toe komen. Wist je dat je innerlijke wereld je uiterlijke realiteit vormt? Zodra je je hiervan bewust bent, zal je begrijpen dat je zaak geen mooier cadeau kan geven dan jezelf te leren begrijpen. Verbind dus met je spiritualiteit. Als je luistert naar wat je ziel fluistert, dan zal je jezelf niet langer voorbijlopen, enkel en alleen om je business te laten groeien.

Hoe help jij ondernemers die hier zoekende zijn?

‘The Place’ is een online holistisch en spiritueel platform. Het is een universum op zich dat wil laten zien hoe toegankelijk, eenvoudig en modern spiritualiteit kan zijn. Het is een veilige plek om te dromen, te ontdekken en om je innerlijke wijsheid te verkennen. ‘The Place’ is opgebouwd uit drie zuilen: soul reading, soul shopping en soul gatherings. Het is mijn missie om via deze drie zuilen je te helpen herinneren wie je bent, op zielsniveau. Je onderneming bloeit als ze in lijn is met je ziel. Soms weten we even niet meer wie we zijn en welk doel we eigenlijk nastreven. Een soul reading kan je helpen om op zo’n moment terug met je magie en innerlijke wijsheid te verbinden.

2020 was voor vele ondernemers een uitdagend jaar. Denk je dat spiritualiteit een houvast kan zijn?

Natuurlijk. Spiritualiteit is niets meer dan bij jezelf terugkomen en je terug heel voelen. Op dagelijkse basis door middel van rituelen met jezelf verbinden is belangrijk. Dat is trouwens veel makkelijker dan mensen denken. Het gaat gewoon om in het nu zijn. Als je je bewust wordt van wie je bent en van je innerlijke talenten, stroom je makkelijker met het leven mee, omdat je vertrouwen in jezelf hebt opgebouwd. En als je jezelf vertrouwt, vertrouw je het universum.

“Ik hoop dat met jezelf verbinden even gebruikelijk wordt als ’s ochtends koffie drinken.”- Sophie

Velen kozen de afgelopen maanden resoluut voor verandering. Klinkt dat herkenbaar voor jou?

Klopt. Dankzij mijn spirituele routines verbind ik dagelijks met mijn ziel en voel ik wat ik nodig heb en wat ik die dag kan doen. Een paar maanden geleden besefte ik tijdens mijn stiltemoment dat te veel met anderen in contact zijn te veel energie van mij vroeg. Ik heb mijn manier van werken dan aangepast zodat die beter bij mijn lichaam en geest past. Het is belangrijk om dagelijks met jezelf in te checken, omdat je niet dezelfde persoon bent als een maand geleden of zelfs als gisteren. Sta jezelf toe om te veranderen, altijd. Luister naar je ziel, zodat je altijd op één lijn bent en een bewuste creator bent.

Deze maand staat op wearebossy.be alles in teken van ‘slow down’. Welke tips heb jij om te vertragen?

Vertragen is terug bij jezelf komen. Het is met jezelf aanwezig zijn in het nu. Vertragen is je bewust worden van jezelf en het leven dat je hebt opgebouwd. Mijn tip om te vertragen? Laat je hart de leiding nemen. Hoe doe je dat? Door dagelijks te oefenen en door dagelijkse rituelen. Zo kan je evolueren naar een vredevollere mindset. Vind jouw rituelen. Laat je routines omvormen tot heerlijke, soulful momenten die echt van jou zijn. Zo kom je thuis bij jezelf.

Tot slot, hoe overtuig je mensen om met spiritualiteit te experimenteren als ze hier nog niet bekend mee zijn?

Ik ben hier niet om mensen te overtuigen. (lacht) Ze maken terug verbinding met hun ziel wanneer ze daar zelf klaar voor zijn. Soms is dat op een moment dat hun lichaam niet at ease is en dus een dis-ease gaat ontwikkelen. Ik hoop dat we in de toekomst niet meer op dat moment gaan wachten maar dat met jezelf verbinden even gebruikelijk wordt als ’s ochtends koffie drinken. Spiritualiteit gaat om jouw spirit of ziel. Het is niet iets buiten jou, het zit in jou. Het is er, altijd, om je sleutels te geven om deuren te openen.

 

Meer weten over Sophie en The Place? Je kan haar volgen op Instagram.