Wat zijn jouw doelen en dromen voor 2023? Een vraag die Team Bossy zich luidop stelt bij het begin van het nieuwe jaar. Benieuwd naar de antwoorden van Divinia, Jennifer, Hanne, Shelley en Dorien

Content creator Divinia 

Mocht ik mezelf over een jaar ontmoeten, hoop ik te stuiten op een meer avontuurlijke versie van mezelf. Eentje die tal van belevenissen achter de rug heeft en geen uitdaging uit de weg is gegaan. Iemand die heeft durven springen, net zoals ik dit jaar de sprong waagde om deel uit te maken van Team Bossy met een geweldige ervaring als eindresultaat. Ik hecht veel belang aan zelfontwikkeling. Nieuwe ontdekkingen helpen me ongetwijfeld grenzen verleggen. Hoewel ik als laatstejaarsstudent nog niet weet welke weg in te slaan na mijn studies, hoop ik dat 2023 me helpt met antwoorden te vinden op mijn huidige vragen. Er zullen wellicht knopen doorgehakt worden die verandering én dus onzekerheid met zich meebrengen. Of dit spannend is? Absoluut. Of dit me afschrikt? Allesbehalve. Ik kijk er net naar uit! 

Content coördinator Jennifer

Mijn dromen voor 2023 kan je samenvatten met de woorden vertrouwen, voldoening en vertragen. Geloof het of niet, net die woorden heb ik gespot bij deze Bossy woordenzoeker voor het volgende jaar. Hoewel ik vaak veel vertrouwen heb in iemand anders, heb ik dat soms te weinig in mezelf. Sinds vorig jaar werk ik actief aan mijn zelfvertrouwen want ik geloof erin dat het mijn leven gemakkelijker zal maken. En dat brengt me bij voldoening. In 2023 wil ik nog meer doen wat goed voelt. Meer genieten en minder razen. In mijn geval betekent dat meer creativiteit, inspiratie, vrijheid en vertragen. Daarbij denk ik ook aan minder (zelfopgelegde) regels en schermtijd. Net omdat ik het niet gemakkelijk vind om te vertragen, haal ik veel ideeën uit boeken en podcasts met mindset en rust als focus. Heb je tips? Deel ze gerust. Ik ben benieuwd! 

Content creator Hanne

In plaats van allemaal verschillende doelen te stellen, besloot ik vorig jaar om één woord centraal te zetten. Dat is me zo goed bevallen, dat ik het dit jaar opnieuw wou doen! In 2023 stel ik zelfzekerheid centraal. Langs de ene kant wil ik zelfzeker genoeg zijn om mijn eigen ding te doen en gewaagde keuzes te maken. Langs de andere kant gaat daar ook wat zelfliefde mee gepaard. Zelfzeker zijn over de persoon die ik word en over wat ik heb bereikt. Daarnaast wil ik vooral genieten van het feit dat ik nog zo jong ben en geen verantwoording heb af te leggen. Spontane tripjes naar Nederland? Een roadtrip met de vriendinnen door Italië? Count me in!

Founder Dorien 

Ik voel dat er in 2023 heel wat staat te gebeuren. Enerzijds ben ik best blij als het nieuwe jaar me “meer van ‘t zelfde” brengt. Ik ben gelukkig met wat ik heb, met wat ik mag doen en met wie ik me elke dag mag omringen. Anderzijds ben ik benieuwd wat de komende twaalf maanden in petto hebben. Mijn aanpak? 2023 zien als een testjaar. Ik smeedde eind vorig jaar enkele plannen die onmogelijk gerealiseerd konden worden in twee weken tijd, dus besloot ik mezelf én mijn team de tijd en ruimte te gunnen om de komende maanden aan het project te werken en alles pas eind 2023 te onthullen. Benieuwd? Geen nood, je moet niet tot het einde van het jaar wachten. Als je ons volgt, dan vang je hier en daar al een tip op. Verder wordt er achter de schermen vergaderd over Bossy TV én kan de eerste goal van het jaar “een nieuw kantoor” afgevinkt worden. Feest! De tip om meer te genieten en minder te razen, die ik hierboven bij Jennifer las, neem ik ook graag mee! 

Content creator Shelley

2023 in drie woorden voor mij: simpliciteit, verdieping en plezier. Ik ga mij vooral storten op het nóg makkelijker en lichter ondernemen, zodat mijn business en ikzelf als ondernemer even hard groeien. Dit jaar heb ik onder andere nieuwe masterclasses gecreëerd en gelanceerd, komend jaar hou ik het simpel en ga ik vooral verbeteren wat er al is. Ik sta te trappelen om mijn bedrijf verder op te schalen, zodat het groeit zonder dat er meer tijd nodig is van mij. Want die tijd wil ik vooral steken in het inspireren van ondernemers over hoe zij hun business efficiënter kunnen runnen. Denk aan véél podcasts opnemen, veel artikels voor Bossy schrijven en mijn gemaakte content slim (her)gebruiken. Ik voel dat er een enorme groei aan komt in 2023 en kan niet wachten om het allemaal te mogen ervaren!

Welke dromen en doelen bepalen jouw 2023? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Léo Castro via Unsplash