De column van coach V. in Bossy Magazine wordt in elk Bossy Magazine van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezers vragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Weet jij soms ook niet hoe je alles moet combineren? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Celine.

Celine’s vraag:

Ik heb geen 9 to 5 job en heb daarnaast een studie en wat hobby’s. Ik merk echter dat ik mijn tijd niet altijd goed benut. Ik vind de balans niet om het werk te combineren met hetgeen ik in mijn privéleven wil verwezenlijken. Ik ben benieuwd of je tips hebt om alles uit mijn tijd te halen zodat ik mijn werk goed kan regelen en ook mijn vrije tijd. Het maakt me soms bang om aan kindjes te beginnen omdat ik nu al niet zo georganiseerd ben. Ik vraag me af hoe en of het mogelijk is om een drukke job te combineren met een gezin én met eigen hobby’s en interesses. Wat is the key tot het combineren van een drukke job met een druk (gezins)leven?

Celine Decleir

V’s antwoord:

Er zijn duizenden tips over hoe je ‘t allemaal voor elkaar krijgt – zie bijvoorbeeld het boek dat ik aanraad achterin dit magazine. Maar ik vermoed dat de clou voor jou zal liggen in meer rust vinden bij jezelf. Als je voeling hebt en houdt met je eigen noden, ook tijdens chaos, dan wankel je nog wel eens, maar word je niet omvergeblazen. Beginnen aan kinderen is als een sprong in een wildwaterbaan. Geblinddoekt. Het is onmogelijk in te schatten wat er aan de andere kant wacht. Net op die momenten is het cruciaal dat je vertrouwt op jezelf. Je hebt alles in je leven tot nog toe aangepakt. Je hebt dingen goed gedaan, je hebt fouten gemaakt en daaruit geleerd. Je weet niet wat er je wacht. Maar je kan wel beslissen jezelf te vertrouwen dat je de juiste beslissingen neemt als het zover is.

Ps.: Ik tokkel dit op de laptop op mijn schoot in een stilstaande auto met mijn slapende driejarige op de achterbank. Geloof me, als er dingen zijn die je écht wil, vind je wel een manier. Ook als je kinderen hebt. Welke keuzes je ook maakt, you’ll be okay.

Coach V.

Beeldy: Content Pixie via Unsplash