Wat je plannen vanmiddag ook zijn, vermijd een snelle lunch achter je laptop. Niemand wil weer aan de slag op een toetsenbord vol toast. Maak van je middagpauze een hoogtepunt dankzij de tips van enkele Bossy-lezers.

Don’t multitask

Bij Bossy houden we van dat uurtje eten en kletsen tijdens de middag. Dit moment overslaan? No way! En dat is maar goed ook, want tijdens de middag doorwerken komt je productiviteit niet ten goede, integendeel. Wanneer je luncht achter je laptop maak je bovendien sneller foute foodkeuzes – Hallo, hamburger! – en eet je vaak meer dan goed voor je is. Probeer je dus 60 minuten lang af te zonderen van smarthphone of computer en geniet 100% van je lunch. Lees: don’t multitask. Dit is immers hét moment om je batterijen weer op te laten, zowel fysiek als mentaal. “Wat ik eet doet er uiteraard toe”, zegt Helene. “Maar even niet op die schermen kijken primeert tijdens mijn lunchpauze.”

“Werk je de hele dag in team? Ga dan even alleen de stad in. Werk je solo? Bel dan iemand op om samen een soepje te gaan eten.” – Liesbeth

Change it up

So far, so good? Doe er dan een schepje frisse lucht bovenopen. Buitenlucht boost je energielevel. Een lunchdate met like-minded professionals kan ook voor inspiratie zorgen. Bossy’s content creator Katrien tipt Bar Vert, een gezellige foodhotspot nabij ‘t Groen Kwartier in Antwerpen. Hier luncht ze alleen of met klanten, maar altijd zonder smartphone. Liesbeth hamert op afwisseling: “Werk je de hele dag in team? Ga dan even alleen de stad in. Werk je solo? Bel dan iemand op om samen een soepje te gaan eten. Change it up, al is het maar een kwartier.”

Foodprepping

Waar en met wie je ook luncht, ga voor licht! Een zware lunch (lees: steak met roomsaus en bij voorkeur ook frietjes) kost je lichaam heel wat energie die je nodig hebt om na de lunch opnieuw productief aan de slag te gaan. Kun je ‘s middags moeilijk aan de verleiding van ongezond lekkers weerstaan? Maak je lunch dan de avond voordien of ga naar een plek waar het aanbod je keuze positief beïnvloedt.

Sport

Geen zin om je sportieve voornemens ‘s avonds pas waar te maken? Plan ze in tijdens je middagpauze. Na 45 minuten lopen, PT of zwemmen verschijn je ongetwijfeld fris aan de start van de namiddag. Eet daarna wat je lichaam nodig heeft. Met alleen 5 kilometer achter de kiezen haal je het vieruurtje hoogstwaarschijnlijk niet. Klaar om er terug in te vliegen? Sluit dan nog even je ogen. Dat is volgens Kim de ideale manier om helemaal tot rust te komen, voor je er weer vollenbak tegenaan gaat.

Waar luncht Bossy?

 

Benieuwd naar jouw tips!