Instagram-posts bedenken, reacties lezen, DM’s beantwoorden… Voor je het weet is er weer een uur voorbij gevlogen, terwijl je eigenlijk een avondje zonder schermen had gepland. Heb je zin in minder schermtijd? Dankzij deze tips ga je meteen aan de slag.

1/ Plan Instagram in

Nee, ik heb niet over een tool waarmee je allerlei berichten automatisch inplant. Ik heb het over iets anders. Bijvoorbeeld: je plant je posts misschien al wel in binnen je werkuren, maar het beantwoorden van DM’s doe je nog snel even tussendoor. Dat doe je misschien wel tot ergernis van je omgeving, die (terecht) ook graag een stukje van je onverdeelde tijd wil. Als je doorheen de dag bewust een moment vrijmaakt om op al je berichten te antwoorden, werk je veel efficiënter en verlies je een hoop minder tijd.

2/ Schrijf een out of office

Je doet het al met je inbox, dus waarom ook niet met je Instagram-berichten? Laat weten dat je op vakantie bent of een socialemediadetox doet. Plaats in bio op je Instagram-pagina tot wanneer je out of office bent. Of maak een template die je makkelijk kan copy-pasten uit je notities. Zo win je tijd én ben je transparant tegenover je klanten en volgers.

PS: Minder tijd spenderen op Instagram betekent ook meer tijd voor iets anders. Wat wil jij doen met die ‘extra’ tijd? 

3/ Log je account uit

Het is moeilijk om van je smartphone af te blijven als je om de zoveel tijd een pop-upmelding op je scherm ziet blinken. Log jezelf buiten de bepaalde uren uit op je businessaccount. Zo krijg je geen notificaties meer en val je niet voortdurend in verleiding om ‘even’ te gaan kijken. 

4/ Schakel hulp in

Merk je dat er geen tijd overblijft voor je sociale media? Of dat je er toch niet echt voeling mee hebt? Wees niet bang om het uit te besteden. Het lijkt misschien alsof iedereen zijn eigen accounts beheert, maar als je merkt dat je het optimale er niet weet uit te halen, is het interessant om hulp in te schakelen. Inspelen op de expertise van anderen zorgt ervoor dat er heel wat van je zorgen wegvallen. Bovendien bespaar je er ook een hoop tijd mee.

Vond je deze tips interessant? Laat het me weten via @wearebossy op Instagram! 

Beeld: Sincerely Media via Unsplash