Elke twee weken krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: toestemming.

Fiat

Oei, wat een moeilijke vraag om mee te starten… Het feit dat ik er nu al lang over moet nadenken betekent ongetwijfeld dat ik weinig mensen hun toestemming vraag. Of dit goed is laat ik even in het midden. lacht – En nu ik er over nadenk, ik heb mijn lief gevraagd of het oké is dat ik komende weken twee keer twee dagen weg ben voor een lifestyle-event in Turijn voor Fiat en voor het testen van nieuwe concept cars van Alfa Romeo in Milaan. Dat ‘fiat’ heb ik gekregen.

“Het feit dat ik er nu al lang over moet nadenken betekent ongetwijfeld dat ik weinig mensen hun toestemming vraag.”

De kerk in het midden

Als het over mijn agenda gaat, probeer ik het allemaal zelf wat te bepalen al houd ik uiteraard de kerk in het midden tussen al mijn professionele activiteiten en het thuisfront. Voorlopig vloeit dit nog altijd mooi in elkaar en zolang dit kan, kan ik niet anders dan gelukkig zijn.

Respect

Uiteraard zijn er in het dagelijkse leven wel meer situaties waar je toestemming moet vragen, zowel in privé- als in een werksituatie. Eigenlijk is het een vorm van compromis en het samen bepalen wat kan en wat eventueel niet kan. En als iedereen zich ook met het nodige respect naar elkaar aan het compromis of de afspraken houdt, loopt het meestal wel vlot.

Ontdek Doriens antwoord op deze vraag.  

Jens is co-founder en het gezicht van Whatmatters. Met humor in zijn pen maakt hij dagelijks het leven van alle mannen luchtiger. Hij schrijft lifestyle, fashion, real estate, gadgets en onderwerpt de heerlijkste bolides aan een test.

Foto: rawpixel via Unsplash