Bezorgt jouw boekhouding je ook altijd kopzorgen? Via Tentoo kan je kan freelancen zonder het papierwerk. Wij vroegen drie freelancers naar hun ervaring.

Stellen jullie jezelf even voor? Wie ben je en wat doe je precies?

Karuna: Ik ben Karuna Rombouts, 37 jaar oud en werk al 14 jaar als marketeer met en voor onder andere Philips, Sanoma en Microsoft. Het is mijn passie en missie om als marketing specialist en via marketing consulting bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun marketing performances.

Lies: Mijn naam is Lies De Nyn. Ik ben 25 jaar en woon in Mechelen. Als freelance vormgever ontwerp ik vooral kaartjes, logo’s,… Daarnaast verzorg ik ook volledige huisstijlen, ontwerp ik meubels en hou ik me bezig met interieurontwerp.

Tine: Ik ben Tine Swijns, 28 jaar oud en werk als vormgever. Mijn freelance werk bestaat voornamelijk uit content creatie en concept visualisatie (fotografie, design). Ik heb een master in reclamevormgeving en liep stage bij ELLE België.

En jullie freelancen alle drie zonder zelfstandigenstatuut?

Lies: Klopt! Ik kon als jobstudent maar een aantal uur per jaar werken en mijn werkgever en ik zochten een oplossing voor de verloning binnen onze werkrelatie. Zo ben ik gestart met freelancen zonder zelfstandigenstatuut.

Tine: Ook ik werk al sinds mijn studententijd als freelancer. Het was een opdrachtgever die me met Tentoo in contact bracht.

Karuna: Ik begon op het platform voor de payrolling services. Van daaruit maakte ik heel eenvoudig de overstap naar de diensten voor zelfstandigen.

“Heel wat zelfstandige ondernemers missen tijd en/of expertise op administratief vlak.” – Karuna

Wat zijn volgens jullie dé voordelen van het platform?

Tine: Een contract aanmaken kan in enkele klikken en daarna kan ik me volledig focussen op het creatieve aspect. Ik word steeds meteen na het werk uitbetaald en de prijzen die ik hanteer, kies ik zelf.

Karuna: Heel wat zelfstandige ondernemers missen tijd en/of expertise op administratief vlak. Ik kan nu op beide oren slapen en volledig focussen op de klant.

Lies: Klopt volledig! Al dat papierwerk geeft me ongelofelijk veel stress. Dankzij Tentoo kan ik focussen op waar ik goed in ben. Bij vragen word ik ook steeds snel en persoonlijk geholpen.

Welke tip heb je voor andere ondernemers of voor wie nog in de startblokken staat?

Lies: Gewoon doen! Zorg er in het begin wel voor dat je nog een stabiel inkomen hebt. Na verloop van tijd komt alles geleidelijk op zijn pootjes terecht.

Tine: Werk samen met verschillende opdrachtgevers en doe heel veel verschillende projecten. Zo ontdek je wat je het liefst doet.

Karuna: Zorg ervoor dat alle administratieve zaken goed opgevolgd worden, zo kan je zelf volledig focussen op de klant. Verder geloof ik sterk in de meerwaarde van start-up marketing en personal branding.

“Door het administratieve gedeelte uit handen te geven, boek ik sneller vooruitgang.” – Lies

Wat leerde je van Tentoo dat jouw carrière positief heeft beïnvloed?

Karuna: Ik leerde dat als freelancer werken ook eenvoudig kan zijn en niet noodzakelijk een hele berg papierwerk met zich meebrengt.

Lies: Door het administratieve gedeelte uit handen te geven, kan ik focussen op wat ik echt wil. Zo boek ik sneller vooruitgang.

Tine: Ik kon al heel wat verschillende opdrachten doen en ontdekte zo waar mijn interesses liggen. Ik kies nu steeds voor klanten waar ik écht mee wil samenwerken en die een verrijking zijn op creatief vlak.

Wat zijn jouw doelen voor 2019?

Lies: Ik volgde een opleiding interieurvormgeving en wil daar terug meer op focussen. Daarnaast wil ik me ook terug op theater en woord richten. Tentoo liet me weten dat ook dat perfect via hen kan!

Karuna: Ik zie dat tevreden klanten mijn sterkste brand ambassadors worden. Daar wil ik in 2019 nog meer werk van maken!

Tine: Ik kreeg in 2018 heel wat geweldige opdrachten en dacht geregeld: “ik ben zo blij dat ik dit kan doen”. Hopelijk kan 2019 mij opnieuw positief verrassen.

Ook zin om te freelancen zonder zorgen? Meer info vind je hier en hier.

Volg zeker ook het freelance verhaal van Karuna, Lies en Tine op de voet.