Als ik ergens goed in ben, dan is het wel in aanmodderen. Denken, maar niet doen. Dromen, maar niet realiseren. In oktober had ik geen off-day, maar een complete off-maand. Mijn doel voor november was dan ook duidelijk: knopen doorhaken en in actie schieten.

Re-posten

Mijn energie was zoek in oktober. Ik was overrompeld. Alle enthousiaste reacties, in de vorm van mailtjes, berichten en stories, hebben me omver geblazen. Windkracht 10 – waarvoor dank! Gevolg: ik was op achtervolgen aangewezen. Alsof ik alleen maar de tijd had om te re-posten wat anderen over Bossy deelden.

In november maakte ik een week- en maandplan op. Zo had ik zelf de touwtjes in handen.

Gedaan met balanceren

Had ik heel de zomer gewerkt om nu terug in te dommelen? Een magazine lanceren is één ding, het laten groeien iets heel anders. Tijd om knopen door te hakken en te kiezen voor wat ik echt wil: een on- en offline medium voor ondernemende vrouwen uitbouwen op lange termijn. Dat impliceerde afscheid nemen van die fulltime job die ik tot een maand geleden hiermee combineerde. Gedaan met balanceren tussen mijn comfortzone en het spannende onbekende…

Sta af en toe stil en durf jezelf de vraag stellen: wat wil ik nu écht?

Leven van Bossy

Ik spring niet omdat het hip is, daar koop je geen brood mee. Ik raad je ook niet aan om halsoverkop die stap te zetten. Ik zet ‘m nu, omdat ik de tijd en de ruimte nodig heb om Bossy te laten groeien, om jou te inspireren om de beste versie van jezelf te zijn, zowel op werk- als privévlak. Een vijftal klanten waar ik op freelancebasis voor schrijf, zorgen voor een gevoel van zekerheid, op mijn bankrekening en op mijn bord. Tegen eind 2019 wil ik dit aantal reduceren tot maximum twee, om na drie jaar volledig te kunnen leven van Bossy.
Zekerheid komt niet aan de deur kloppen, die moet je zelf creëren.

Vakantiedagen

Exact een maand geleden werd ik zelfstandig. Mijn eerste dagen bracht ik door aan zee, samen met mijn man en mijn laptop. Droomgezelschap! Op zondag mocht ik mijn verhaal vertellen tijdens Roses x Talks in Antwerpen. Ik deelde mijn vijf belangrijkste learnings die ervoor zorgden dat mijn idee een concreet product werd. Daarna zat ik te schrijven op het vliegtuig richting Monaco. Me zorgen maken over het aantal vakantiedagen is – nu ik geen bediende meer ben met 20 dagen verlof op de teller – verleden tijd. Dat ik deze maand zowat elk weekend gewerkt heb, is het allemaal waard.
Dit jaar je doelen nog niet bereikt? Geen paniek, je hebt nog 31 dagen om - al zijn het maar kleine - stappen te zetten.
De laatste 31 dagen van het jaar zijn ingegaan.
Wat ben jij van plan? Maak er iets moois van!

Succes!
Dorien