Ook dit jaar kiezen veel vrouwen voor het ondernemerschap. Benieuwd hoe startende ondernemers die eerste wins en uitdagingen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand ruimte aan twee opmerkelijke starters. Vandaag aan het woord: Gitte Gys van Soulful Growth. 

Waar ik inspiratie vond

Elke maandag gaf ik opleidingen over haartechnieken voor kappers. Tijdens die sessies voelde ik aan dat kappers op creatief vlak heel goed weten wat ze doen. Ze hadden meer hulp nodig wanneer het over financiën of business ging. Zelf kom ik uit een ondernemersgezin en heb ik veel verschillende opleidingen op professioneel en persoonlijk vlak gevolgd. Hierdoor zag ik de noodzaak van een uitgebreide kennis over je zaak en investeren in jezelf. Door mijn trainingen bij andere kappers heb ik opgemerkt dat collega’s het moeilijker hadden om een geknipte expert te vinden en om te investeren in zichzelf. Daarom groeide het idee om al die vragen én oplossingen te bundelen in mijn nieuwe zaak: Soulful Growth. Met dit concept wil ik collega-kappers én andere ondernemende vrouwen tijdens meerdere retreats onderdompelen in verschillende onderwerpen: van woman empowerment, mindset, ondernemen, sociale media, creativiteit tot voedzaam eten. Ik denk bewust heel breed wanneer het gaat over de topics. Investeren in je persoonlijke groei, beweging en gezonde voeding is minstens even belangrijk als zakelijke investeringen. 

Hoe ik je kan helpen

Tijdens een retreat van één of meerdere dagen is het de bedoeling dat we van elkaar kunnen leren. Eerst focuste ik me voor deze dagen enkel en alleen op kappers, maar sinds kort bied ik de retreats ook aan voor ondernemers uit andere sectoren. Als ondernemers ervaren we vaak gelijkaardige struggles. Bovendien kan iemand met een frisse blik je nog meer inspireren. Het programma van elke Soulful Growth-retreat is samengesteld zodat jij het maximale uit die dag of meerdere dagen haalt. Ideaal voor als je net zoals mij, vooruit wil in het leven en je niet laat tegenhouden door andere mensen. Na een retreat durf je sneller grote beslissingen maken, durf je jezelf onderscheiden van anderen én ben je niet meer de slaaf van je klant. Zeker kappers en schoonheidsspecialisten hebben een zeer persoonlijke band met hun klanten. Dat emotionele element zorgt ervoor dat je soms durft te vergeten dat het gaat om een zakelijke transactie. Als ondernemer heb jij de touwtjes in handen en beslis jij hoe je jouw zaak en werkritme wil vormgeven. Het idee dat we ons altijd en overal moeten aanpassen aan de klant, moeten we durven loslaten. Dankzij de vele praktische tips tijdens elke retreat kan jij meteen de theorie omzetten in de praktijk. Wees dus zeker dat je snel resultaat zal voelen door Soulful Growth. (lacht)
Gitte Gys_Bossy
© GLENN ONZIA
“Als kind deden we niets anders dan knutselen en tekenen. Eens volwassen verliezen we onze connectie met creativiteit.” 
– Gitte

Mijn toekomstplannen zijn…

Elke deelnemer doen groeien op vlak van zakelijke kennis, mindset en levensstijl, dat is mijn grote droom. In de toekomst stel ik me een groeiende community voor met gelijkgestemde ondernemers. We zijn elkaars accountability partners en elkaars klankbord dankzij de retreats. Later wil ik van Soulful Growth een internationaal concept maken. Wie weet organiseer ik eens een retreat in Ibiza. Die locatie lijkt me helemaal perfect. (lacht) 

Mijn structuurtip voor jou

Toen ik hoorde dat structuur het kwartaalthema op jullie website was, wist ik meteen dat ik het wilde hebben over een ochtendroutine. Ik ben fan van een goede morningroutine en een trots lid van de 5AM club. ‘s Morgens vroeg opstaan zorgt voor meer structuur doorheen je dag. Heb je nog geen vaste routine? Probeer het eens uit, het geeft je zoveel meer rust. 

Dit wil ik startende ondernemers nog zeggen

Wat volgens mij het allerbelangrijkste is? Trouw blijven aan jezelf. Blijf kiezen voor jezelf, zo zorg je ervoor dat je je eigen pad blijft volgen. Leer bovendien je lichaam kennen. Zorg ervoor zodat je vanbinnen en vanbuiten de beste versie bent van jezelf. Geef ruimte aan creativiteit. Creatief zijn haalt echt iets positiefs boven in een mens. Als kind deden we niets anders dan knutselen en tekenen. Eens volwassen verliezen we onze connectie met creativiteit. Haal dus dat innerlijke kind naar boven en ontdek wat het met je doet! 

Meer Gitte? Volg haar via Instagram.

Beeld: Glenn Onzia