Ook dit jaar kiezen veel vrouwen voor het ondernemerschap. Benieuwd hoe startende ondernemers die eerste wins en uitdagingen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand ruimte aan twee opmerkelijke starters. Vandaag aan het woord: kerntalentenanaliste en loopbaanbegeleider Magali Wellens van Li-aison. 

Waar ik inspiratie vond

Zelf ben ik lang zoekende geweest tijdens het begin van mijn loopbaan. Geboeid door groei en ontwikkeling schoolde ik me bij en volgde ik verschillende opleidingen. Zo ontdekte ik mijn talent om anderen te motiveren en begeleiden. Het duurde twee jaar vooraleer ik de sprong naar het ondernemerschap durfde te wagen. Ik wilde mijn cliënten als talentbegeleider het beste van mezelf geven. Daarvoor moest ik zelf eerst sterk in mijn schoenen staan. 

Hoe ik je kan helpen

Ik wil jou ondersteunen in je zoektocht naar meer zingeving in je leven, dit zowel op werk- als privévlak. Li-aison staat voor de verbinding tussen jezelf en jouw talenten zodat je opnieuw de meest authentieke versie van jezelf kan worden. Anderen hebben recht op die versie, maar jij ook. Ik vat al mijn kennis en ervaring samen in onder andere een persoonlijke loopbaantrajecten, kerntalentenanalyses voor bijvoorbeeld job- of studiekeuzes en een-op-eensessies. Ik ga zelfs verder dan dat. We gaan niet alleen samen op zoek naar een job die bij jou past, maar ook naar een kwaliteitsvoller, authentieker leven. In elke nieuwe levensfase zoeken we naar je balans en zoomen we in op verschillende factoren zoals hobby’s, ambities, gezinssituatie en nieuwe doelen. Dat is nodig want jij bent niet alleen iemand met een job. Je vult nog zoveel andere rollen in en die mogen er ook zijn. Samen zoeken we dit uit op je eigen tempo. Elk traject is uniek, ook dat van jou. Verder begeleid ik als kerntalentenanaliste en coach bedrijven bij onder andere conflicten, teamdynamieken of wanneer ze meer willen inzetten op de verschillende talenten in het bedrijf. 

“Bang zijn van het onbekende is begrijpelijk. Maar door altijd te kiezen voor veiligheid, laat je kansen liggen.” 
– Magali

Mijn toekomstplannen zijn…

Ik heb nog heel veel plannen voor in de toekomst. (lacht) Eén daarvan is een eigen praktijk of coachingshuis oprichten om samen met andere experten mensen nog vollediger te begeleiden. Verder wil ik graag lezingen geven en cursussen maken om zo nog meer vrouwen te inspireren. 

Mijn tip voor jou

Het leuke aan volwassen zijn is dat we zelf keuzes kunnen maken én dat je altijd opnieuw kan kiezen. Soms zijn de gevolgen van een keuze beter dan verwacht. Andere keren draait het niet uit zoals gehoopt. Eén ding is zeker: je kan altijd opnieuw een keuze maken. Laat je niet te vaak leiden door wat je omgeving je vertelt. Ook al bedoelen anderen het goed, vaak projecteren ze hun twijfels en angsten op jou. 

Dit wil ik startende ondernemers nog zeggen

Ik merk dat veel vrouwen vasthangen aan hun studiekeuzes van jaren geleden. Ze durven moeilijk van dat pad af te wijken. Het is helemaal oké als je voelt dat je van richting moet veranderen. Gun jezelf de tijd om te beslissen wat je wil doen en wat bij je leven past. Onthoud dat de keuze die je nu maakt niet definitief hoeft te zijn. Bang zijn van het onbekende is begrijpelijk. Maar door altijd te kiezen voor veiligheid, laat je kansen liggen.
Meer Magali? Vind hier meer details over haar trajecten.