Elk jaar kiezen steeds meer mensen voor het ondernemerschap. Ben je benieuwd hoe starters die eerste investeringen en mijlpalen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand ruimte aan drie opmerkelijke starters. Vandaag aan de beurt: professionele organiser Eline Delaplace van The Homeplanner. 

Waar ik inspiratie vond

“Als professionele organiser creëer ik rust waar chaos is door verschillende formules. Ik help je bij de voorbereiding of nasleep van een verhuis of bij de organisatie van je huis. Waar ik die inspiratie vond? Bij mijn vorige functie! Daar hielp ik als professionele huishoudhulp gezinnen. Ik pikte er één gezin uit waarbij ik mijn concept mocht testen en zo is de bal aan het rol gegaan. Hoewel het idee in de Verenigde Staten heel bekend is, moeten we hier in België nog gewoon worden aan professionele organisers. Ik wil dan ook de drempel verlagen met mijn aanbod. Zo kan ik je op afstand of met een bezoek helpen met het opruimen van je huis. 

Hoe ik je kan helpen

“Op Instagram delen de meeste gezinnen graag het perfecte plaatje, de realiteit is vaak rommeliger. Ook voor mij, als drukke (plus)mama van drie jongens, is dat besef een geruststelling. Na mijn bezoek zien mensen opnieuw orde en structuur en hebben ze daardoor ook meer rust in hun hoofd. In ruil voor je vertrouwen, heb je meer energie voor werk en gezin. Er schuilt zoveel rust in in een opgeruimde kamer!”
The Homeplanner_Bossy
© STEVE DINNEWETH
Elines ultieme schoonmaaktip?
Focus je op één kast en werk van a tot z af. Ruim geen drie kasten in één keer op, anders word je te snel afgeleid. 

Mijn toekomstplannen zijn…

“Onlangs lanceerde ik mijn webshop waar je allerlei opruimtools vindt, per ruimte gecategoriseerd. Ik vind dit enorm spannend! Als ik denk aan de toekomst, dan zie ik een eigen pand voor me waar ik alle stock kwijt kan. Momenteel ligt alles in een kamer in mijn huis. Opgeruimd, dat wel! (lacht) Een ander doel? Een eerste werknemer!” 

Dit wil ik startende ondernemers nog zeggen

“Ik denk dat velen schrik hebben om de start naar ondernemerschap te zetten. Volgens mij is die schrik helemaal onterecht. Ik wil mensen doen beseffen dat je zoveel meer kan dan je denkt. Geloof in jezelf! Daarom vind ik het fantastisch dat Bossy met de Start-up Stories starters in de kijker zet. Ik ben ervan overtuigd dat deze verhalen anderen motiveren en inspireren om de stap te zetten. Heb je een (ondernemers)droom? Geef het een kans! Ik wil liever voor die dromen gaan en misschien falen dan afwachten tot het ‘juiste’ moment er is.” 

Meer Eline? Volg haar via Instagram.

Beeld: Steve Dinneweth