Thuiswerken, de één vindt het geweldig, de ander krijgt er spontaan koude rillingen van. In Bossy Magazine FW19/20 deelt Team Bossy zijn ongezouten mening over thuiswerken. Omdat het vandaag nationale thuiswerkdag is, zetten we alvast een aantal tips op een rij.

1/ Volg je eigen bioritme

Content creator Katrien: “Volg je eigen bioritme en laat het uur waarop je dag begint afhangen van het seizoen. Luister naar je lichaam. Ben je tijdens die ene periode van de maand wat sneller moe? Doe dan even een dutje overdag. Geniet van het feit dat er geen omlijnd begin en einde van de werkdag of werkweek bestaat.”

2/ Sluit je dag af met een to-dolijst

Founder Dorien: “Thuiswerken betekent dat je heel wat keuzemogelijkheden hebt. Wanneer je geen duidelijk zicht hebt op wat je wil doen, loopt het wel eens mis. Sluit je werkdag daarom af met een to-dolijst voor de volgende dag. Zo weet je wat je te doen staat en kan je beter focussen op je werk.”

3/ Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding

Content creator Shelley: “Zet de notificaties op je telefoon een dag(deel) uit. Je zal zien hoeveel dit scheelt! Thuiswerken heeft al genoeg afleidingen, voeg daar je telefoon niet aan toe. Zijn er andere mensen thuis of komen ze gedurende je werkdag thuis? Laat hen weten tot hoe laat jij aan het werk bent en dat je tot die tijd zo min mogelijk gestoord wil worden.”

4/ Omarm de vrijheid

Content creator Lina: “Als ondernemer heb je vaak de vrijheid om zelf te kiezen waar en wanneer je werkt. Je kan de was alvast insteken, de vaatwasser uitladen tijdens je pauze en je laptop openklappen op het uur dat je anders nog maar net aan de file begint. Probeer die vrijheid als een voorsprong te zien. Het geeft je rust.”

5/ Zorg voor inspirerende pauzes

Coach Veronica: “Onderbreek je tijd thuis geregeld met een lunch of koffietje. Of spreek eens af met andere onderneemsters. Een gesprek met iemand die gelijkaardige dingen doormaakt, kan zoveel deugd doen. Voeg daar een inspirerend boek aan toe en je kan er weer een tijdlang tegen.”

In Bossy Magazine FW19/20 doet Team Bossy al zijn thuiswerkgeheimen uit de doeken. Benieuwd? Bestel nu jouw exemplaar.

Beeld: STIL via Unsplash