Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt, LinkedIn is the place to be. Je vindt er een nieuwe job, connectie of uitdaging en een heleboel interessante kennis. LinkedIn is hét platform om online te netwerken en dit is hoe je er vandaag mee aan de slag gaat.

Een kritische blik

Werp eens een kritische blik op je eigen profiel. Is het volledig en up-to-date? Straalt het uit waar jij voor staat? Bekijk je profiel door de ogen van een potentiële klant of werkgever. Zorg ervoor dat jouw pagina volledig is en bij jouw professionele persoonlijkheid past.

Onze checklist:

  • professionele profiel- en achtergrondfoto
  • krachtige headline
  • relevante werkervaring
  • interessante vaardigheden
  • gepersonaliseerde url

Nog geen gepersonaliseerde url? Ga dan naar je eigen profielpagina en klik op de knop “openbare profiel en url bewerken”. Vervolgens kan je rechts bovenaan de pagina je url aanpassen.

Een professionele profielfoto kan wonderen doen. Zorg voor een verzorgde look en een positieve uitstraling.

Onverwachte aanknopingspunten

Deel nieuwe opdrachten, samenwerkingen, presentaties en kennis op LinkedIn. Vertrek vanuit je professionele agenda en zoek aanknopingspunten voor LinkedIn berichten. Vaak kan je meer posten dan je op het eerste zicht denkt.

Stel voor jezelf het doel om bijvoorbeeld wekelijks iets te posten en trek hier tijd voor uit in je agenda.

Geven en nemen

Communiceren is geven en nemen, ook op social media. Deel tips en aanbevelingen uit, reageer op de updates van anderen of feliciteer hen met een nieuwe job. Investeer in je connecties, dan krijg je dat vanzelf terug.

Communiceren is geven en nemen. Investeer in je connecties en dan krijg je dat vanzelf terug.

Een persoonlijke aanpak

Heb je een afspraak met een nieuwe connectie? Voeg hem/haar dan toe op LinkedIn voor je naar de afspraak gaat. Zo toon je interesse en vind je meteen ook een aantal interessante aanknopingspunten voor het gesprek.

Voeg je iemand toe op LinkedIn? Stuur dan altijd een persoonlijke boodschap mee.

Razendsnel netwerken

De laatste tip kregen we van één van onze lezers. In de LinkedIn-app kan je een QR-code aanmaken die je vervolgens gebruikt om connecties te leggen. Heb je iemand interessant ontmoet? Gewoon even de QR-code scannen en je hebt er een LinkedIn-connectie bij. Netwerken ging nog nooit zo vlot!

Gebruik jij LinkedIn al? Dan kan je Bossy hier volgen.

Foto: rawpixel via Unsplash