Geloof jij in de kracht van een sterk netwerk? Markeer dan maandag 13 juni in je agenda. Op die dag vindt ‘Empower your network’, de eerste businessconferentie voor en door ondernemende vrouwen plaats in Kursaal Oostende. Bossy sprak met het powerduo achter Generation WOW: Angelique Foré en Barbara De Beir. We hebben het over teamwork, netwerken en het programma van die dag.

Voor wie jullie nog niet kent, hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Angelique: Wat een mooie vraag! Ik was als freelance consultant aan de slag toen ik Barbara leerde kennen dankzij Barbara Geusens, de oprichter van Nomige.
Barbara: Op dat moment was ik nog general manager van Ampla House, een prachtige co-working space waar ik meer events wilde organiseren.
Angelique: Blijkt dat ik net graag events organiseer! Ik dacht toen: weet je, we gaan onze netwerken samenbrengen. Barbara en ik wilden een ondernemend, uplifting platform creëren. Een platform voor en door vrouwen die anderen een goed gevoel willen geven. Eén ding is zeker: je moet geen BTW-nummer hebben om ondernemend te zijn!
Barbara: Ons enthousiasme om meer vrouwen samen te brengen was de start van Generation WOW. We begonnen met een aantal succesvolle events in Ampla House waar content en contentement centraal staan. De events zaten niet alleen inhoudelijk goed in elkaar, er was ook altijd lekker eten, een gezellige sfeer en veel Belgische merken.
Angelique: Offline samenzitten met anderen zorgt voor zo’n fantastische synergie. We genoten er oprecht van, tot  de pandemie het niet langer mogelijk maakte.
Hoe hebben jullie het verhaal van Generation WOW dan verder gezet? 
Angelique: We hadden net ons platform gelanceerd. Door de pandemie hebben we sneller gefocust op de online community via Instagram. Bovendien startten we met een podcast waar we ambitieuze vrouwen zoals bijvoorbeeld Nanja Massy en Sofie Dumont interviewen. Tijdens die gesprekken was het snel duidelijk dat elk interview ‘How to empower your network’ als centraal thema heeft. We zijn telkens benieuwd hoe ondernemers netwerken en waarom ze een netwerk zo belangrijk vinden. Dat er effectief samenwerkingen en kruisbestuivingen gebeuren door onze verhalen, dat is WOW. (lacht)
Wat is jullie ultieme doel met de events van Generation WOW? 
Barbara: We willen het stoffige imago van netwerken opnieuw laten blinken. Geef toe, niemand heeft zin in een lauw glas cava, een stapel visitekaartjes en een avond speeddating. Angelique en ik beseffen dat een goed netwerk waardevol is én dat zulke events anders kunnen.
Angelique: Klopt, we hebben allemaal een netwerk. Het enige wat nog vaak ontbreekt is durf. Stel je netwerk ter beschikking voor andere. Wees open-minded en denk aan je gunfactor. Zie geen beperkingen, maar opportuniteiten. Het is op die manier dat er kruisbestuiving onder verschillende netwerken gebeurt. Je mag de durf in al die facetten niet onderschatten. 
GenerationWOW
© BURO BONITO

“Met ‘Empower Your Network’ zoeken we bewust en op een unieke manier de diepere lagen van netwerken op. We benaderen verschillende invalshoeken zodat het plaatje klopt.”

– Barbara

Op maandag 13 juni vindt jullie ‘Empower you network’ event plaats? Toeval of niet: de eerste spreker, Cedric Dumont, zal het over durf hebben. 
Barbara: Met ‘Empower Your Network’ zoeken we bewust en op een unieke manier de diepere lagen van netwerken op. We benaderen verschillende invalshoeken zodat het plaatje klopt. We starten de dag inderdaad met Cedric Dumont. Hij is high performance psycholoog en Red Bull- atleet en vertelt ons meer over durf. Hij zal spreken over de eventuele verschillen tussen mannen en vrouwen, of je durf kan aanleren en hoe kan je durf inzetten om je netwerk uit te breiden en aan te spreken. 
Wie mogen we nog verwachten op maandag 13 juni in Oostende?
Angelique: Na Cedric, is het de beurt aan Fredo De Smet. Als expert in de impact van technologie op de mens heeft hij het over enkele pijnpunten van de huidige digitale maatschappij. Google toont je bijvoorbeeld de weg van punt a naar punt b maar niet de weg in het leven. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet verliest in alle algoritmes die er zijn?
Barbara: Daarna is het aan Sarah Steenhout. Ze is professor digitale marketing aan de UGent en founding partner van Callebaut Collective. Sarah zal haar inzichten delen over de digitale relatie met je consument. Je ontdekt onder andere hoe we die relatie moeten opbouwen. Tegenwoordig worden mensen overspoeld met zoveel informatie, hun aandacht is daarom goud waard. Ga met de tips van Sarah de (digitale) verbinding aan.
Angelique: En dan is er Hanan Challouki. Zij zal focussen op het inclusieve netwerk. Je hoort steeds vaker het woord inclusief maar hoe zet je inclusiviteit impactvol en duurzaam in? Als expert onthult ze hoe je als ondernemer je bedrijf kan doen groeien door verschillende doelgroepen te bereiken. Als laatste hebben we onze headliner, Esther Perel!
Dé grote naam van de dag!
Angelique: Klopt. Veel organisatoren willen namen zoals Esther strikken. Dankzij onze originele videoboodschap selecteerde Esther ons en staat ze binnenkort op het podium in Oostende. Als psychotherapeut, relatie-expert, podcast host en New York Times-bestseller auteur zal ze spreken over moderne relaties. Esther zal het niet alleen hebben over persoonlijke relaties, maar ook over je professionele connecties. Ze zal ons vertellen waarom relationele intelligentie de sleutel tot succes in het bedrijfsleven. Esther sluit een fantastische dag af. Barbara en ik kunnen met trots zeggen dat het een boeiende dag zal worden. Er zit zoveel waarde in één ticket. We zijn ook tevreden met onze keuze voor de kuststad Oostende, die is even atypisch en origineel als het opzet van het event. 
Zien we jullie trouwens binnenkort op de launch van Bossy’s Succes Issue?
Angelique: Uiteraard! Barbara en ik zullen met veel plezier aanwezig zijn om de lancering van het nieuwe magazine te vieren. Bovendien verloten we een duoticket voor ‘Empower Your Network’ in de Vitra Partner Store Antwerp. Wie weet wint de persoon die dit artikel nu leest de tickets. Spannend!

Benieuwd naar meer? Volg Generation WOW via Instagram. PS: nog tot vrijdag 22 april kan je een early bird ticket bemachtigen. Meer informatie vind je hier

Omslagfoto: Thibaut Verrue