Dat netwerkevents kunnen bijdragen tot het succes van je onderneming, weten we allemaal. Toch is het niet altijd even makkelijk om de stap te wagen en nieuwe contacten te leggen. Wij geven je vijf concrete tips om je volgende netwerkevent af te ronden als een pro.

#1 Wees er vroeg bij

Maak het jezelf makkelijk door vroeg aan te komen op een netwerkevent. Zo kan je de beste plaats in de ruimte kiezen en alvast wat wennen aan de omgeving. Als het nog rustig is, knoop je bovendien sneller een gesprek aan. Hoe later je aankomt, hoe meer mensen al in een groepsgesprek verwikkeld zijn en hoe moeilijker het wordt om iemand aan te spreken.

Kom vroeg aan op een netwerkevent. Zo kies je de beste plaats in de ruimte en knoop je sneller een gesprek aan.

#2 Blijf niet hangen bij de mensen die je al kent

Vaak vinden we op een netwerkevent iemand die we kennen en hangen we ons de hele tijd aan die persoon vast. Beweeg, stel jezelf voor en ga nieuwe mensen ontmoeten. Stap uit je comfortzone en blijf niet hangen bij de mensen die je al kent. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Blijf niet hangen bij de mensen die je al kent. Beweeg, stel jezelf voor en ga nieuwe mensen ontmoeten.

#3 Wees niet zuinig met visitekaartjes

Je zou ervan verbaasd zijn hoeveel mensen naar netwerkevenementen gaan zonder kaartjes! Neem er voldoende mee en deel ze ook echt uit. Je kan jezelf bijvoorbeeld het doel stellen om tijdens het event minstens tien visitekaartjes uit de delen.

Neem voldoende visitekaartjes mee en bepaal voor jezelf hoeveel je er minstens uit wil delen tijdens het event.

#4 Schrijf informatie meteen op

Heb je iemand interessant ontmoet? Neem er je notitieboekje of smartphone bij en schrijf meteen op welke actie je moet ondernemen met dit contact. Zet er ook andere interessante informatie bij, zoals een gemeenschappelijke kennis of interesse.

Schrijf onmiddellijk na een ontmoeting op wie je net ontmoette en welke actie je met dit contact moet ondernemen.

#5 Herhaal de naam van de persoon die je ontmoet

Moeite met namen onthouden? Herhaal de naam van de persoon die je ontmoet dan een aantal keer tijdens het gesprek. Zo zou je zijn/haar naam beter onthouden én vergroot je de kans dat hij/zij jou zal herinneren.

Foto: Trung Thanh via Unsplash

Herhaal de naam van de persoon die je ontmoet een aantal keer tijdens het gesprek. Zo blijft die beter hangen.