Twee jaar geleden bezocht Emilie Sobels – de vrouw achter Hashtag Workmode, de Girlboss Rally in Los Angeles. Onbewust was dit de eerste stap richting The Selfmade Summit. Haar doel? Net als Sophia Amoruso wilde ze in één dag honderden vrouwen carrièrestappen laten maken. En of Sobels slaagde in haar opzet… 500 vrouwen, 24 talks: de cijfers spreken voor zich. Een inkijk in ons notitieboekje.
Anoukfotografeert-selfmadesummit-175
© Anouk Fotografeert

Ik heb pas de laatste jaren ontdekt dat het oké is om groots te dromen” – Emilie Sobels

Nadia Moussaid over kritiek
Presentator en programmamaker 

“Omgaan met kritiek is iets wat ik heb moeten leren. Ondertussen heb ik ‘n soort filter ontwikkeld waardoor ik enkel naar het positieve probeer te kijken. Dan denk ik: ‘Kan ik hier iets mee, of niet?’ Wat mij enorm geholpen heeft, is een handvol mensen uitkiezen waarvan ik kritiek aanvaard. Anders probeer je aan ieders wensen te voldoen en dat werkt simpelweg niet.”

Wat Emilie Sobels al langer wilde weten
Founder Hashtag Workmode

Ik heb pas de laatste jaren ontdekt dat het oké is om groots te dromen. Alleen dan ga je ook grootse dingen durven doen. Natuurlijk denk je af en toe van ‘hoe dan?’, maar dat lukt je wel. Investeer in de juiste mensen om je heen.”
Anoukfotografeert-selfmadesummit-85
Aranka van der Voorden geeft je tips voor social én je website. © Anouk Fotografeert

Waardevolle tip van Aranka van der Voorden
Founder Pretty Ambitious

Mensen houden van persoonlijke verhalen. Doe hier iets mee! Vraag op Instagram bijvoorbeeld waarom mensen je volgen. Die informatie is goud waard. Weet ook dat je about-pagina op je website één van de meest bezochte is, net omdat mensen benieuwd zijn naar de persoon achter een merk. Dit is trouwens de perfecte pagina om af te sluiten met een inschrijvingsformulier voor je nieuwsbrief.”
Anoukfotografeert-selfmadesummit-189
© Anouk Fotografeert

“Je moet jezelf alleen afvragen welk soort voorbeeld je wilt zijn.” – Lucy Woesthoff

Oefening van Milou Turpijn
Editor in Chief Women’s Health NL & BE 

“Think bigger, dat werkt. Vertel iemand je grootste droom en vraag hem/haar om te antwoorden met think bigger. Niet meer, niet minder. Vervolgens maak jij je idee groter, sterker, misschien wel onmogelijker. Laat je gesprekspartner opnieuw antwoorden met think bigger. Herhaal dit enkele keren en onthou vooral je laatste antwoord.”

Lucy Woesthoff over het moederschap
Co-founder Dromenjager

Ik run het bedrijf samen met mijn man. Hij heeft zijn kantoor, ik het mijne. Werkt prima. De kinderen – we hebben er vier – weten dat zowel mama als papa van hun job houden. Dus ja, ik ben een voorbeeld voor mijn kinderen, maar dat ben je vanaf het moment dat je moeder wordt. Je moet jezelf alleen afvragen welk soort voorbeeld je wilt zijn.”

Anoukfotografeert-selfmadesummit-137
“Alle ballen in de lucht houden is zo 2016! Ik heb het ermee gehad." - Sanny Verhoeven © Anouk Fotografeert

Adine Tjeenk Willink over kiezen uit angst of kracht
Founder Nimbles

Wanneer je gelooft in je idee, moet je niet twijfelen. Wat je wel moet doen, is je angsten begrijpen. Dat klinkt makkelijker dan het is. Ga op zoek naar je afweermechanisme en bouw een skillset uit. Zo leer je kiezen vanuit kracht, niet vanuit angst. En stel jezelf ook altijd de vraag wat het ergste is dat kan gebeuren, en of je hier dood van zult gaan. Dat helpt relativeren.”

Sanny Verhoeven is even heel eerlijk
Founder Sanny Zoekt Geluk

“Alle ballen in de lucht houden is zo 2016! Ik heb het ermee gehad. Daarom kies ik bewust, week per week, welke ballen het worden. De ene week zet ik in op mijn partner, kids of vrienden, de andere week focus ik volledig op mijn job. Je kan je niet constant 100% inzetten op elk vlak.”

Zien we jou volgend jaar daar? Bestel dan nu je ticket voor The Self-Made Summit 2020!

Foto’s: Anouk Fotografeert