December is bijna voorbij, en daarmee ook 2021. Founder Dorien startte deze maand in quarantaine waardoor ze amper achter haar laptop zat. Of ze haar doelen, die ze zichzelf onlangs stelde, haalde, ontdek je hier. Ben jij niet de meest efficiënte werker? Of wil je in 2022 productiever zijn? Dan is dit artikel er eentje voor jou!

Wat wil jij dit jaar nog waarmaken? Dat was de vraag die ik je stelde in mijn vorige Bossy Story, die ik midden november met je deelde. Het jaar is nog niet om, blijf jezelf deze vraag dus zeker stellen. Ik neem ondertussen de tijd om terug te blikken en te kijken of ik mijn drie professionele doelen kon waarmaken. Ten eerste verlangde ik om mijn tijdsbesteding te optimaliseren, vervolgens wilde ik mijn focus voor 2022 scherpstellen en tot slot ging ik op partner hunt.

De meest efficiënte Dorien

Wat dat eerste doel betreft, heeft het lot me een beetje geholpen. In december werkte ik meer niet dan wel. We zaten enkele weken in quarantaine en eens we weer buiten mochten komen, was de kerstvakantie al in zicht. Terwijl ik normaal twee dagen per week werk, moest ik het nu doen met twee uur per dag. Dat zorgde ervoor dat de meest efficiënte versie van mijzelf naar boven kwam. I LOVE HER. Ik deed alleen het hoogstnodige en wel meteen.

Of ik mijn actiepunten voor dit doel kon waarmaken?

 • Ik hou de komende (werk)dagen bij waar mijn tijd naartoe gaat. > Gelukt! Met maar twee uur per dag op de teller was dit een eenvoudige oefening. Ik had geen tijd te verspillen. Het lijkt me interessant om deze oefening te herhalen wanneer ik meer uren per dag kan besteden.
 • Ik ga het boek ‘The One Thing’ nog een keertje lezen. > Niet gelukt. Ik kreeg voor mijn verjaardag twee leuke boeken die ik liever wil lezen. Daarna is het de beurt aan dit boek!
 • Ik maak de 80/20-oefening. > Half-half. Door minder dan 20% te werken voor Bossy en toch mooie resultaten te boeken besef ik meteen welke acties vruchten afwerpen.
De tijd dat je jezelf voor een taak geeft, is ook de tijd die je ervoor zal gebruiken. Wees dus zuinig.

Je weet dat je gezegend bent met de juiste Bossy-partners wanneer samenwerkingen op deze manier verlengd worden.

Find focus

Mijn focus voor 2022 bepalen is een groot doel. Het is een avontuur dat ik niet alleen moet of wil aangaan. Tijd om hulp in te schakelen. Wie mij kent, weet dat ik dat moeilijk vind. Tegelijkertijd voel ik dat het een nu-of-nooit-situatie is.

Mijn actiepunten gekoppeld aan dit doel waren:

 • Ik schrijf mijn coaches aan om de draad weer op te pikken. > Done! Mijn dreamteam is zo goed als rond. Kom in januari terug, want dan deel ik met wie ik in 2022 ga samenwerken.
 • Ik stel een lijst samen van profielen waarmee ik wil brainstormen. > Klaar. Nu is het kwestie van deze personen te contacteren. Note to self: zet dit in het vervolg ook al op je lijst, dan is die stap ook al gezet.
 • Ik neem druk van de ketel door mezelf eraan te herinneren dat ik mag genieten van en vertrouwen op het proces. > Yes! De kennismaking met één van mij nieuwe coaches was alvast heel fijn en warm. Heerlijk om de kriebels van ‘een nieuw begin’ te voelen.
Vind je het moeilijk om te genieten tijdens het proces? Noteer vandaag nog wat je gelukkig maakt in het avontuur dat je nu doormaakt.

Bossy brands

De vorige keer twijfelde ik nog of ik mijn partner hunt zou delen. Nu ben ik blij dat ik het gedaan heb. Eén van mijn partners, wiens samenwerking dit jaar afloopt, mailde me namelijk met de blijde boodschap dat hij me wilde helpen met het verwezenlijken van één van mijn doelen. (lacht) Tip: ook in 2022 mogen we jullie weer heel wat wijze weetjes delen over verzekeringen! Je weet dat je gezegend bent met de juiste partners wanneer samenwerkingen op deze manier verlengd worden. En daar ben ik enorm dankbaar voor. Partner 2 en 3 die ik dit jaar nog wilde strikken – om in het thema van deze dagen te blijven – bevestigden formeel, woohoo! Denk jij nu: ik wil ook in één van Bossy’s Magazine schitteren in 2022? Er is nog plaats! Ik had mezelf het doel gesteld om dit jaar nog 3 partnerships te verzilveren.

Hoe het met mijn vooropgestelde actiepunten zit?

 • Ik bekijk de lijst met partners die reeds intekenden voor 2022-2023. > Done. Geloof me wanneer ik zeg dat we volgend jaar heel wat leuke content gaan creëren. Nu is het kwestie van de warme leads opnieuw te contacteren.
 • Ik focus op drie samenwerkingen, meer mag maar is geen must. > Check! Trots, blij, dankbaar.
 • Ik denk na voor en met welke brands ik unieke campagnes kan uitwerken die zowel voor het merk, voor jou en dus voor het magazine een meerwaarde vormen. > To do voor januari!
bynouchka25082062
© by NOUCHKA

Bepaal hoeveel tijd je aan een doel spendeert en kort die tijd dan in. Wedden dat je de taak sneller kan afwerken?

Sleep over bij mijn ouders

En dan waren er nog de persoonlijke doelen. De afgelopen weken waren intens gezellig, met z’n vijven thuis. Net voor we in quarantaine gingen, haalden we een XL kerstboom in huis. Sfeer en gezelligheid: 10/10! En daar hoopte ik op: een gezellig eindejaar. Er knalde ook al heel wat kerstmuziek door de boxen én er werden koekjes gebakken. Zelfzorg was een tweede doel. Ik plande afspraken voor mijzelf, genoot van gezond eten van o.a. Foodprepper.be en hield vast aan mijn ochtend- en avondroutine. Qualitytime was een laatste doel. Die creëerden N. en ik dankzij de “liefdesbrief” van ‘Lovers with kids’. Ik ging zwemmen met M., zijn metie en haar zoontje en plande een sleep over in bij mijn ouders, terwijl N. thuis bleef met de twins. Hallo, nachtrust!

Ook leuke dingen mag je plannen, anders vliegen de dagen zo voorbij.

Of ik content ben van de afgelopen weken? Absoluut! Vroeger zou ik vooral gefrustreerd zijn omdat ik mijn to-dolijstje niet kon afwerken. Nu ben ik dankbaar voor elke dag die ik gewerkt hebt en elk moment met de meisjes en met M.! Wat voor mij de afgelopen weken het verschil maakte, en wat ik jou aanraad om te doen, wil je de meest efficiënte versie in jezelf naar boven halen?

 1. Durf doelen stellen op korte termijn.
 2. Link deze doelen aan ambities op lange termijn.
 3. Bepaal hoeveel tijd je aan een doel spendeert en kort die tijd dan in. Wedden dat je de taak sneller kan afwerken?
 4. Veranderen je plannen? Zoek naar de voordelen die deze wending met zich kan meebrengen.
 5. Deel je doelen, je weet nooit wie er meeleest.

Vond jij dit artikel waardevol? Laat het me weten via @wearebossy op Instagram! Geniet van alles wat 2021 je nog brengen mag. In januari lees je hier een nieuwe Bossy Story, met daarin mijn dreamteam voor 2022.

Tot dan?
x D.

Beeld: by NOUCHKA