“Daar ga ik de komende drie maanden werk van maken”, zei ik dit weekend tegen N. Wat hadden het net, tijdens de dutjes van de kinderen, over ons droomleven. Om niet in die droomfase te blijven hangen, besloten we om onszelf enkele doelen te stellen tegen het einde van het jaar. Blijkt dat einde sneller in zicht te zijn dan ik dacht…

Vroeger zou dat me onrustig maken, die korte deadline. Nu denk ik vooral: ‘Yes, tijd om een zo efficiënt mogelijk actieplan op te stellen om binnenkort al resultaten te zien!’ Zo’n plan is echt wel nodig. M. gaat dan wel naar de crèche, de meisjes zijn nog steeds thuis waardoor ik maar twee dagen per week werk. Daarom is één van mijn eerste doelen inzoomen op mijn tijdsbesteding. Ik doe vandaag nog veel te veel operationele zaken. Van mailtjes over bestellingen beantwoorden – het liefst binnen de 5 minuten – tot aanpassingen doorvoeren op de website of goodiebags maken. Loslaten, Camps!

#1 TIJDSBESTEDING OPTIMALISEREN

Gezien ik drie professionele doelen heb, verdeel ik mijn tijd in drie (ongelijke) delen. Omdat ‘een betere tijdsbesteding’ één van mijn doelen is, ga ik op zoek naar de tijdslekken die ik heb en hoe ik mijn tijd optimaler kan invullen. Ik ben ervan overtuigd dat de artikels van onze content creator en structuurcoach Shelley mij hier bij kunnen helpen! Een aandachtspunt voor mij: minder operationele taken uitvoeren en meer structurele zaken aanpakken. Hoe ik dit vertaal in actiepunten? Wel…

  • Ik hou de komende (werk)dagen bij waar mijn tijd naartoe gaat.
  • Ik ga het boek ‘The One Thing’ nog een keertje lezen.
  • Ik maak de 80/20-oefening en achterhaal welke 20% van mijn acties voor 80% van mijn resultaten zorgen.
bynouchka250820161
© BY NOUCHKA

“Ik neem druk van de ketel door me eraan te herinneren dat ik mag genieten van en vertrouwen op het proces.”

– Dorien

#2 FOCUS BEPALEN

Eén van de grootste en tevens belangrijkste to do’s op mijn lijstje: de focus van Bossy voor 2022 bepalen. Als jij dacht dat dat al lang vast lag, dan heb je het mis. Ik ben allergisch aan langetermijnplannen maken. Dat lees je goed: ik vind het niet leuk om ze te maken, wel om ze te hebben. Zie het als een soort van bindingsangst op professioneel vlak. Daar wil ik, in de mate van het mogelijke, komaf mee maken, zodat ik sneller richting kan geven aan Bossy, voor mijzelf, mijn team, mijn partners en voor jou, lieve lezer. Want ik durf te wedden dat ook jij benieuwd bent wat je in 2022 van ons mag verwachten. Merk je, tijdens het lezen van dit artikel, dat je al bepaalde verwachtingen hebt, dat je ergens vurig op hoopt? Ik hoor ontzettend graag van jou! Benieuwd welke actiepunten ik onderneem om hier werk van te maken?

  • Ik schrijf mijn coaches aan om de draad weer op te pikken.
  • Ik stel een lijst samen van profielen waarmee ik wil brainstormen.
  • Ik neem druk van de ketel door mezelf eraan te herinneren dat ik mag genieten van en vertrouwen op het proces.
Wil jij jouw doelen waarmaken? Besef dat je dit niet alleen hoeft te doen. Laat je omringen en inspireren!

#3 PARTNER HUNT

Naast meer zicht krijgen op mijn tijdsbesteding en de focus voor het volgende jaar, wil ik dit jaar nog drie geweldige partners strikken voor Bossy. Dat kunnen nieuwe partners zijn of bestaande die hun samenwerking willen verlengen. De mensen met wie ik samenwerk geven kleur aan mijn jaar. Ik hou ervan om ze zorgvuldig te selecteren. Zodat we samen een echte win-win kunnen creëren. Door nog voor het einde van 2021 al enkele namen te linken aan Bossy, krijg ik nog meer zin om er in 2022 in te vliegen. Daarnaast zorgen deze langetermijnsamenwerkingen ook voor meer financiële zekerheid en ik kan niet ontkennen dat ik dat prettig vind. Hoe ik dit aanpak?

  • Ik bekijk de lijst met partners die reeds intekenden voor 2022-2023.
  • Ik focus op drie samenwerkingen, meer mag maar is geen must.
  • Ik denk na voor en met welke brands ik unieke campagnes kan uitwerken die zowel voor het merk, voor jou en dus voor het magazine een meerwaarde vormen.

Wil je meer? Ik deel binnenkort ook mijn persoonlijke doelen met jou en hou je op de hoogte van mijn progressie op elk vlak. Benieuwd? Volg hier mee en kom straks zeker nog eens terug. Denk zelf na over je doelen en deel ze via onze template en tag @wearebossy. Ik supporter langs de zijlijn! 

Tot snel!
Dorien

Beeld: BY NOUCHKA