Elk jaar kiezen steeds meer vrouwen om te ondernemen. Ben je benieuwd hoe starters die moeilijke momenten en mijlpalen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand het woord aan drie opmerkelijke starters. Vandaag aan de beurt: kindervoedingsadviseur Naomi Vanhoorenbeeck van Bon à Petit

Waar ik inspiratie vond

“In mijn vorige job was ik chief of staff voor een team van ongeveer 150 mensen. Beeld je een corporate omgeving in waar ik werk rond thema’s als mentale gezondheid, dat was ik toen. Hoewel de topics me lagen, voelde ik de rechtstreekse impact van mijn job niet in groot team. Tijdens mijn laatste zwangerschap begon ik te brainstormen over een nieuwe carrière. Ik sparde samen met mijn vroedvrouw om te ontdekken waar mijn passie ligt. Kinderen en koken, dat was het! Niet veel later begon ik met een marktonderzoek. Wat mis ik zelf, als moeder, als het over voeding van mijn kind gaat? Wat missen andere moeders? Tijd en variatie en inspiratie. Elke zaterdag maakte ik een grote pot groenten klaar die ik vervolgens invroor, zodat mijn kind maaltijden voor de komende week had. Zo ontstond het idee om maaltijdboxen op de markt brengen zodat ouders niets meer hoeven te doen. Ik pitchte mijn businessidee aan vriendinnen die mijn enthousiasme bevestigden. Niet veel later begon ik met mijn zaak Bon à Petit.”
Bon à Petit_maaltijdje Mathis lachen kopie

“Laat je niet afschrikken door wat anderen van je denken. Volg je eigen koers.”

– Naomi

Hoe ik je kan helpen

“Ik wil ondernemende mama’s helpen met maaltijdboxen vol voedzame gerechten voor je baby of peuter. Dankzij mijn achtergrond als kindervoedingsadviseur kan ik je verzekeren dat de maaltijden voedzaam, vers, gevarieerd en kwalitatief zijn. Ik ga zelf naar de lokale groentenboer en bekijk wat de groenten van de maand zijn om in te spelen op die korte keten. Dat is voor jou al een zorg minder. (lacht) Bovendien experimenteer ik graag met verschillende smaken en combineer ik de ingrediënten eens met koolrabi of bulgur. Die ingrediënten zijn iets minder voor de hand liggend en dagen me meer uit om te experimenteren. Ik hoor van ouders dat ze het zelf ook erg lekker vinden, wat een geweldig compliment is! Verder help ik ook ouders met kinderen tussen 1,5 en 10 jaar die moeilijk of kieskeurig eetgedrag vertonen. Via een persoonlijk traject geef ik advies en tips. Ik doe alle stress aan de keukentafel verdwijnen. Het feit dat ik met mijn consultatiegesprekken impact kan maken is echt crazy!”

Mijn toekomstplannen zijn

“Ik droom ervan om over een paar jaar een eigen praktijk te hebben waar die gesprekken kunnen doorgaan. Momenteel gebeurt dat nog bij mij thuis. Daarnaast zou het ook leuk zijn om iemand in dienst te hebben zodat de levering en verdeling van de boxen vlot blijft verlopen.”

Dit wil ik andere startende ondernemers nog zeggen

“Ik ben heel blij dat ik de sprong heb gewaagd. Ik ben me ervan bewust dat die stap niet eenvoudig is. Je krijgt als ondernemende starter vaak tegenwind. Laat je niet afschrikken door wat anderen van je denken. Volg je eigen koers. En vertrouw jezelf dat je altijd oplossingen zal vinden bij een uitdaging.”

Meer Naomi? Volg haar via Instagram.