Elk jaar kiezen steeds meer mensen voor het ondernemerschap. Ben je benieuwd hoe starters die eerste investeringen en mijlpalen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand ruimte aan drie opmerkelijke starters. Vandaag aan de beurt: communicatie-expert Kelly De Pourcq van Sparkel Communication. 

Waar ik inspiratie vond 

Dertien jaar lang was ik marketingmanager van de Willy Naessens Group. Toen ik liet weten dat ik mijn job zou opgeven, verklaarde iedereen me zot. Ik snapte die reactie want mijn takenpakket was enorm boeiend. Bovendien zat ik in een goed netwerk en werd ik goed betaald. Toch bleef er iets bij mij kriebelen. Mijn voormalige werkgever Willy sprak geregeld op events om startende ondernemers te inspireren en te motiveren. Ik denk dat zijn verhaal onbewust de zin om te ondernemen aanwakkerde. Volgend jaar word ik ook 40 jaar. Met die leeftijd in het achterhoofd dacht ik: als ik ooit iets wil doen met dat idee, dan is het wel nu. Ik nam mijn ontslag en breidde mijn bijberoep uit tot mijn hoofdberoep. Eerlijk, ik dacht dat mijn paden met de Willy Naessens Group niet meer zouden kruisen omdat het bedrijf zoveel intern doet. Willy zorgde dan ook voor een aangename verrassing als hij me vertelde dat hij onze samenwerking niet volledig wilde stoppen. Niet veel later was hij met zijn bedrijf mijn eerste klant! (lacht) Het is een onverwachte wending die me tot op de dag van vandaag nog altijd heel gelukkig maakt. 

Hoe ik je kan helpen

Met mijn zaak wil ik andere ondernemers ontzorgen van alles wat met marketing te maken heeft. Denk maar aan branding, communicatieadvies, online marketing, copywriting en events. Dankzij mijn jarenlange ervaring in de marketing- en eventsector en een netwerk van meer dan honderd leveranciers en freelancers weet ik wat wel of niet werkt. Ik deel graag mijn expertise met andere bedrijven op een laagdrempelige manier. Zo gebruik ik geen moeilijke vaktermen zodat ook ondernemers en werknemers zonder marketingachtergrond begrijpen waarover het gaat. Ik motiveer en inspireer hen zodat ze snel een positief resultaat merken van onze samenwerking. 
Kelly_SparkelCommunication_Bossy

“Staar je niet te blind op je leeftijd om te starten met een eigen zaak. Je bent nooit te oud om te doen wat je graag doet.”

– Kelly

Mijn toekomstplannen zijn…

Tijdens de eerste helft van het jaar werkte ik nog thuis. Sinds deze zomer huur ik een kantoorruimte én heb ik mijn eerste werknemer Rani die me nu ondersteunt. Ik zou het leuk vinden mocht mijn zaak blijven groeien. In de toekomst zie ik een eigen kantoor met een zestal werknemers. Zo hebben we binnen Sparkel Communication een expert binnen elk vakgebied. Daarnaast wil ik mijn klanten nog meer inspireren, uitdagen en verwennen met interne, inspirerende events. 

Dit wil ik startende ondernemers nog zeggen

Staar je niet te blind op je leeftijd om te starten met een eigen zaak. Je bent nooit te oud om te doen wat je graag doet. Heb je een liefde voor je vak, maar twijfel je om te starten uit schrik voor te weinig klanten? Ga ervoor. Ik geloof dat wanneer je uit passie handelt, je veel kans op slagen hebt. Je kan aangenaam verrast zijn als je toch de sprong waagt. Ik spreek uit ervaring. (lacht)

Meer Kelly? Volg haar via Instagram.

Beeld: Sparkel Communication