2020 ging ook haar jaar worden. En vol goede moed bouwt Isabelle van House of Bells nu aan 2021, en aan de trouwceremonies die ze dan aan elkaar mag praten als spreker. Een boeiend gesprek met één van onze #womentowatch, over onzekere tijden en de liefde voor haar vak.

Isabelle, hoe word je in godsnaam ceremoniespreker?

Deze job stond nooit op mijn lijstje, simpelweg omdat ik me er niet bewust van was dat die bestond. Maar alles begon toen ik en mijn grootste supporter trouwden. Zonder het te beseffen, was die dag niet alleen de start van ons getrouwde leven, maar ook van een nieuwe professionele wending. Lieke van Stories by Mabel was onze ceremoniespreker en daar ben ik nog altijd dankbaar voor. Had je mij toen gezegd dat ik enkele jaren later dezelfde richting zou uitgaan ik had je nooit geloofd.

Wanneer kwam het besef dat dit wel eens iets voor jou zou kunnen zijn?

Een jaar later vroeg een ex-collega of ik haar trouwceremonie wilde uitwerken en voordragen. Ze wist dat ik wel wat podiumervaring heb en dat schrijven over de liefde echt mijn ding is. Na er een nachtje over te slapen, besloot ik om in te gaan op haar vraag. Het was spannend en het bezorgde me tegelijkertijd heel veel voldoening. Het leek alsof ik eindelijk een job had gevonden waarin ik 100% mijzelf kon zijn.

“Het gaf me zoveel voldoening om aan zo’n betekenisvol moment mijn steentje te mogen bijdragen.”- Isabelle

Was dat daarvoor niet het geval?

Niet echt, binnen een kantoorsetting leek het mij verstandiger om mijn impulsieve spontaniteit en romantische bewoordingen te temperen. (lacht) Ik benutte mijn talenten niet en dat maakte me ongelukkig. Moest ik Lieke niet zijn tegengekomen, ik denk ik dat nog steeds op zoek zou zijn…

Lieke is dan ook een prachtig voorbeeld, letterlijk en figuurlijk.

Ze doet dat fantastisch. Het is fijn om te zien dat ze me geïnspireerd heeft en dat ik toch helemaal mijn eigen draai heb kunnen geven aan de job als ceremoniespreker. Ik ben een echte spring in ’t veld, zowel op als naast het podium. Het voelt goed om eindelijk ook professioneel mezelf te kunnen zijn. Ik ben mijn proefkonijnkoppel nog steeds dankbaar dat ze mij die kans hebben gegeven. De feedback van zowel het koppel als de gasten gaf mij vleugels. Het gaf me zoveel voldoening om aan zo’n betekenisvol moment mijn steentje te mogen bijdragen. Na die eerste ceremonie wist ik het wel zeker: dit wil ik nog heel vaak doen!

Je zei het al, over emoties schrijven is je ding. Het is meer dan ooit belangrijk om onze emoties te uiten, hé.

Absoluut! Ik vind het ontzettend belangrijk dat we dat doen. Het helpt niet om je emoties in een potje te steken en er een deksel op te zetten. Want ook al past dat dekseltje, de emoties zitten gevangen… Door op elke emotie in te gaan, van geluk tot verdriet, creëer je tijdens een ceremonie de ultieme beleving. Voor ik dat voor koppels kon doen, moest ik uiteraard mijn eigen emoties een plek geven en durven kiezen voor mijn eigen geluk. Ik ben nog steeds heel blij dat ik de sprong gewaagd heb. De steun van mijn man is hierbij goud waard.

bynouchka1706201-25

“Een ceremonie is voor mij extra geslaagd als een van de gasten achteraf komt vragen hoelang het koppel en ik al bevriend zijn.” – Isabelle

Hoe gaat het met House of Bells in deze uitdagende tijden?

De huwelijkssector krijgt het hard te verduren. Gelukkig heb ik ontzettend lieve koppels waar ik mee samenwerk, die hun ceremonie verzet hebben naar 2021 en net als ik hoopvol uitkijken naar hun grote dag. Maar ik ga er geen doekjes om winden, het gemis aan ceremonies is groot . Ik dacht echt dat 2020 hét jaar zou worden. Draaide dat even anders uit… Momenteel steek ik al mijn liefde in communicatie voor kleine kmo’s en verdiep ik mij verder in rouw en afscheid, maar ik kan niet wachten om trouwkoppels weer te mogen zien schitteren en het over de liefde te hebben. Dat mis ik echt!

Voor wie trouwplannen heeft, en nog een ceremoniespreker zoekt, waarvoor staat House of Bells?

Vraag je mij als ceremoniespreker, dan bouw ik samen met jou en je partner aan een prachtig liefdesverhaal dat we op een spontane, informele manier brengen. Er mag gelachen geworden, er mag gehuild worden. Er is ruimte voor emoties, in welke vorm dan ook. Een ceremonie is voor mij extra geslaagd als een van de gasten achteraf komt vragen hoelang het koppel en ik al bevriend zijn. Je zou hun gezichten eens moeten zien als ik zeg dat we elkaar pas vijf maanden geleden leerden kennen. (lacht)

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Doe vooral waar je hart happy van wordt. Ik ben zo blij dat ik mijn talenten nu de vrijheid geef om te groeien. Het is geen evidente keuze, maar het is het zeker waard. Laat je omringen met mensen die je steunen en in je geloven. Blijf dicht bij jezelf en ga ervoor.

Krijg je niet genoeg van Isabelle? Volg haar dan op Instagram.

#womentowatch is een samenwerking tussen bynouchka en Bossy. Wil jij deelnemen aan de tweede editie? Schrijf je dan hier in.

Beeld: bynouchka