Elk jaar kiezen steeds meer mensen voor het ondernemerschap. Ben je benieuwd hoe starters die eerste investeringen en mijlpalen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand ruimte aan drie opmerkelijke starters. Vandaag aan de beurt: juwelenontwerpster Fien Demuynck. 

Waar ik inspiratie vond

Toen ik ging trouwen, kwam ik bij een goudsmid terecht. Samen met mijn man werden we bij haar thuis ontvangen om onze ringen zelf te ontwerpen. Ik vond zo’n persoonlijke manier van werken de max. Eens terug thuis was ik niet alleen overtuigd over de keuze van onze ringen, maar ook van een professioneel doel. Ik wilde juwelenontwerpster worden. Hoewel ik in verschillende jobs veel plezier vond, miste ik het om iets met mijn handen te doen. Ik schreef me in voor een opleiding goudsmid. Die lessen combineerde ik vijf jaar lang met mijn fulltime job en gezinsleven. Een pittige combinatie inderdaad. (lacht) Na enkele gezondheidsproblemen en de komst van mijn tweede kind besefte ik: het is nu of nooit. Een paar maanden geleden ben ik voluit voor mijn zaak gegaan. Momenteel zoek ik nog naar mijn ritme, maar ik ben er helemaal van overtuigd dat ik mijn passie heb gevonden. 

Hoe ik je kan helpen

Ik wil een emotioneel moment in iets tastbaars omzetten. Als we denken aan een juweel maken we snel de link met een verloving of trouw, maar er is meer dan dat. Zo maak ik eveneens geboorte-, moedermelk- of asjuwelen. Ook tijdens die levensfases kunnen juwelen een ondersteunende rol spelen in bijvoorbeeld een verwerkingsproces. Ik vind persoonlijk contact met mijn klanten dan ook van groot belang. Naast mijn juwelen op maat, is er ook een collectie zodat je jezelf of een ondernemende vriendin kan verwennen met een lokaal en tijdloos geschenk. 
Fien Demuynck_Bossy
“Het klinkt misschien raar, maar ik heb mijn droom al waargemaakt. Op dit moment droom ik ervan om mijn zaak verder uit te bouwen.”
– Fien

Mijn toekomstplannen zijn…

Iedereen zegt me dat je groots moet dromen en dat heb ik gedaan. Ik heb de stap gezet om te doen wat ik graag doe. Het klinkt misschien raar, maar ik heb mijn droom al waargemaakt. Op dit moment droom ik ervan om mijn zaak verder uit te bouwen. Daarnaast wil ik blijven inzetten op de workshops die ik geef. Ik geniet wanneer andere mensen een juweel maken tijdens één van die workshops.  

Dit wil ik startende ondernemers nog zeggen

Ik vind het zo belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet en wens dit ook andere ondernemende lezers toe. Neem bovendien voldoende tijd voor jezelf. Plan je me-timemoment in je agenda en boek eventueel een workshop juwelen maken bij mij. (lacht)
Meer Fien? Volg haar via Instagram.