Dat een zaak starten geen aaneenschakeling is van hoogtepunten weet Fien Moeyaert als geen ander: “Ik had twintigduizend euro schulden en zag even geen uitweg meer.” Sta jij op een kruispunt tussen falen en succes? Ontdek hieronder alvast vijf tips van Fien. Haar volledige verhaal lees je in Bossy’s Teamwork Special.

1/ Zoek hulp

Praten helpt, probeer met zoveel mogelijk mensen te praten over je problemen. Vaak komt de hulp uit een onverwachte hoek.

2/ Eerlijk duurt het langst

Durf rechtuit te zijn, tegen anderen én tegen jezelf. Stop op tijd, anders wordt het dal alleen maar dieper en de schuldenberg alleen maar hoger.

3/ Ga voor de juiste mindset

Probeer alles positief te bekijken. Zolang je in een negatieve spiraal zit, zal er niets veranderen. Zorg zelf voor die volgende stap, hoe klein ook.

4/ Zoek een boekhouder

Een goede boekhouder die met je meedenkt en je hersenkronkels kan volgen is goud waard, zeker wanneer je pas start en alles nieuw is.

5/ Geef niet op

Is ondernemen je grote droom? Geef dan niet op wanneer je een tegenslag te verwerken krijgt. Als dit iets voor jou is, ga er dan voor.

Benieuwd naar het volledige verhaal van Fien? Bestel Bossy Magazine SS19 ‘Teamwork special’ hier! Hoe het Fien vandaag vergaat, ontdek je hier. Opgelet mama’s, ze runt nu een funky online webwinkel met tweedehandskledij voor kids 😉

Beeld: Fien Cools