De column van coach V. wordt in Bossy Magazine van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezersvragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Vind je het moeilijk om concrete doelen te bepalen? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Miet.

De vraag van Miet:

Ik weet in het algemeen wel wat ik wil bereiken, maar ik vind het moeilijk om concrete doelen te bepalen. Hoe weet ik bijvoorbeeld waar ik wil staan over een jaar?

– Miet Vanhaesebrouck

V’s antwoord:

Een goed doel geeft je focus, houdt je gemotiveerd, en helpt je richting hetgeen je uiteindelijk wil bereiken. Het bepalen van concrete doelen is dus een middel om motivatie, focus en vooruitgang te bereiken. Met andere woorden: als je die 3 dingen al hebt, heeft het voor jou geen zin om concretere targets te bepalen. Je kan gewoon voetje voor voetje blijven zetten, en richting je einddoel marcheren. Klaar! Laat je niet wijsmaken dat je het anders zou moeten doen dan je al doet. 

Mis je wel die motivatie of focus, of slaag je er niet in doelen te bepalen? Waarschijnlijk probeerde je tot nog toe de meest voorgestelde techniek, de top-downmethode. Hierbij vertaal je je ultieme einddoel naar kleinere pakketjes. Vind je dat moeilijk? Probeer het omgekeerde. Neem al je huidige taken erbij en maak er clusters van. De dingen die je doet binnen elk groepje, waarom doe je die? Wat hoop je ermee te bereiken? Dat zijn je doelen. Is top-down niet je ding? Overweeg dan eens de bottom-upaanpak.

– Coach V.

 

Beeld: Marissa Grootes via Unsplash