De column van coach V. wordt in Bossy Magazine van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezersvragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Wil je doelgericht je to-dolijst tackelen? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Eveline.

De vraag van Eveline:

Soms werk ik door als een gek, maar heb ik geen zicht meer op waar ik naartoe wil. Hoe weet je wanneer je aan het werken bent zonder duidelijke richting en wat kan ik doen om terug een overzicht te krijgen en te werken naar mijn doelen? 

– Eveline Lemahieu  

V’s antwoord:

“Soms werk ik door als een gek”. Dat op zich doet me vermoeden dat je niet doelgericht aan de slag bent, maar als een bezetene je to-dolijst probeert klein te krijgen. De lijst van operationele dingen die nog moeten gebeuren is altijd lang. Het is perfect mogelijk om méér dan je tijd te vullen met die taken. Dan krijg je dagen en weken waarvan je je afvraagt wat je eigenlijk in al die tijd gedaan hebt. 

Daarom is het belangrijk om je doelen ook een plek te geven in je agenda. Zo reserveer je een plek om te bouwen aan die zaken die belangrijk zijn voor jou en je business, maar niet per se dringend. Begin met het uitschrijven van je doelen, mocht dat nog niet gebeurd zijn. Beslis hoeveel tijd je wil spenderen aan het realiseren van het doel dat je eerst wil aanpakken en plan het in je agenda in, net als je gewone taken. Plan zowel je reguliere taken als je doel-taken in blokken. Zo vermijd je versnippering – de aartsvijand van overzicht en voldoening. Las elke maand een vast moment in om een stand van zaken te noteren van het doel waar je aan werkt. Zo hou je zicht op wat er wél veranderd is en dat geeft moed. 

– Coach V.

 

Beeld: Surface via Unsplash