Elk jaar kiezen steeds meer mensen voor het ondernemerschap. Ben je benieuwd hoe starters die eerste investeringen en mijlpalen ervaren? Perfecte timing, want Bossy geeft deze maand ruimte aan drie opmerkelijke starters. Vandaag aan de beurt: afscheidsstylisten Valérie Maes en Annemie Verspagen van Wabimento. 

Waar we inspiratie vonden 

Valérie: Onze zaak is ontstaan nadat we persoonlijk geconfronteerd werden met de dood. Tijdens de pandemie verloor een vriendin van ons haar vader. We konden toen niet aanwezig zijn bij de begrafenis en daarom bedachten we een koesterhoekje voor haar. Daar putte ze toen en nu veel kracht uit. Op dat moment voelden Annemie en ik aan: we moeten verder bouwen op dit idee. Met onze rouwconcepten kunnen mensen op een zachte en duurzame manier afscheid nemen. 

Hoe we je kunnen helpen

Annemie: Valérie en ik zijn naast jarenlange vriendinnen ook creatieve, ondernemende vrouwen. We houden ervan om mooie creaties op de wereld te brengen, dat geeft ons veel voldoening. Valérie specialiseert zich vooral op vlak van print en papier. Ik bedenk onder andere bloemenconcepten en beelden. Met onze zaak Wabimento willen we het taboe rond afscheid doorbreken en samen creatieve eerbetonen creëren. Dit doen we met hartverwarmende aandenkens, koesterdozen, troostgeschenken en rouwdrukwerk. Dat doen we trouwens met veel toewijding voor wie zijn eigen afscheid plant, voor nabestaanden en voor uitvaartondernemers. Volgens ons mag en kan een afscheid warmer en bewuster zijn. Fragiele momenten vragen om oprechte aandacht. Met Wabimento willen we een meerwaarde zijn voor mensen die nood hebben aan troost. 
Yay! Wabimento sleepte onlangs de Innovatieprijs 2022 binnen met hun unieke koesterdoos, een vernieuwend rouwconcept.
Wabimento_Bossy
Van links naar rechts: Annemie en Valérie van Wabimento. © KAREN VAN WINKEL
“Ik zou graag willen dat we de pioniers zijn wanneer het gaat om warme troost bieden.”
– Valérie

Onze toekomstplannen zijn…

Valérie: Ik zou graag willen dat we de pioniers zijn wanneer het gaat om warme troost bieden. Het zou bijzonder zijn mocht elk bedrijf standaard een koesterdoos hebben klaarliggen voor in het geval dat een werknemer iemand verliest. Rouwen op de werkvloer mag en kan anders. 
Annemie: Daarnaast zie ik ook mogelijkheden in de woonzorgcentra. Ik denk aan een koesterdoos en koesterhoekje, het liefst van elk een op elke verdieping. Uiteraard eentje die door ons werd aangekleed. (lacht) 
Valérie: En als ik nog verder mag dromen denk ik aan een pand waar we onze eigen producten kunnen etaleren. Onze zorgvuldig gekozen materialen moet je kunnen zien en aanraken. Ideaal zou zijn mocht het pand ook ruimte hebben voor een studio en een atelier waar we ons maatwerk en onze afscheidsstyling verder kunnen uitbreiden. 

Dit willen we startende ondernemers nog zeggen

Valerie: Met ons verhaal willen we je inspireren om vooral je eigen ding te doen. Er wordt vaak een concept gekopieerd. Leuk is het niet, maar het zal nooit zo goed zijn als iets wat helemaal vanuit je hart komt. Ik pleit ervoor dat we als ondernemers onze eigenheid behouden en dat we allemaal onze unieke stempel drukken.
Annemie: Geloof in je product en lever kwaliteit aan. Zie de mogelijkheden om vernieuwend te zijn. Onderscheid jezelf met je product. Wees bovenal jezelf!

Meer Wabimento? Volg hen via Instagram.

Beeld: Karen Van Winkel